Цукерберг дав зрозуміти: український офіс ФБ буде не скоро

Водночас, бани "українських активістів через проросійських ботів" він заперечує.

У Росії не існує адміністрації соціальної мережі Facebook, яка модерувала б український сегмент мережі, повідомив Марк Цукерберг.

"Звучали також запитання, чи дописи, зроблені українцями, модеруються росіянами в час, коли між Україною та Росією триває конфлікт. Це не відповідає дійсності – у нас немає такого російського офісу", - цитує Цукерберга Інсайдер.

"Тому кожен, хто думає, що модерація відбувається з російського офіса антиукраїнськими модераторами, помиляється," – запевнив Цукерберг.

Він пояснив, що модерацію здійснюють працівники представництва компанії у Дубліні, які володіють мовою, якою зроблено допис.

Цукерберг додав, що в системі існувала помилка, через яку авторам окремих дописів помилково повідомили не ту причину – наявність оголеності в зображеннях замість лексики ненависті. За цю помилку Facebook вибачився.

Опісля Цукерберг відповів і на запитання президента Петра Порошенка щодо можливості відкриття представництва Facebook в Україні.

Він сказав, що з часом таку можливість можуть розглянути, але пояснив, що доцільність лежить у площині розвитку компанії, зокрема розробки програмного забезпечення.

Як відомо, кілька днів тому засновник Facebook оголосив на своїй сторінці, що планує відповісти на ті запитання користувачів, які зберуть найбільше лайків.

Українці тоді розпочали масовий флешмоб — заполонили стрічку Цукербега проханнями відкрити українське представництво Facebook. Порошенко особисто попросив Марка Цукерберга створити українське представництво Facebook.

Модератор зустрічі повідомив, що найпопулярнішим запитанням, яке набрало 45 тисяч лайків, було саме про Україну і поставив його користувач з Ізраїлю на ім’я Григорій.

Користувач поскаржився на несправедливість при блокуванні сторінок і дописів із боку Facebook, пояснюючи це тим, що український сегмент курує російський менеджмент.

інтернет цукерберг україна росія

Знак гривні
Знак гривні