Ярош таки стане радником начальника Генштабу

Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко та провідник "Добровольчого Українського Корпусу" Дмитро Ярош дійшли згоди щодо призначення Яроша радником головнокомандувача Збройних сил України.

Про це повідомляє УП.

"Бійці ДУК у багатьох боях гідно проявили свою високу мотивованість та бойовий дух. Їх досвід та знання працюватимуть на розвиток усіх ЗСУ", - заявив Муженко.

У свою чергу Ярош зазначив готовність вибудовувати взаємодію та інтеграцію добровольчих батальйонів у ЗСУ.

За його словами, ДУК, виконуючи спільні з армією завдання, "готовий підпорядковуватись армійському керівництву у питаннях, пов’язаних з обороною держави".

"Є велика частина добровольців, які з різних причин не можуть воювати безперервно, але готові воювати на ротаційній основі. Ми шукатимемо законодавчого відображення цих реалій ведення війни зокрема і для побудови соціального захисту таких бійців та їхніх сімей", - заявив він.

Нагадаємо, що Порошенко намагається перевести добровольчі формування, які юридично діють самі по собі в структури ЗСУ, чи Нацгвардії. Найвідомішими такими формуваннями є ДУК (це загін Правого сектору) і ОУН. Було повідомлення навіть про те, що добровольцям наказали покинути передову і до квітня, або вернутися до мирного житя, або підписати контракти з Армією чи Нацгвардією. Проте добровольці не в захваті від такого повороту подій. За їх словами ДУК готовий перейтим до ЗСУ, але як окрема частина, натомість їх хочуть розкидати по ріжним частинам. Офіційна позиція Яроша полягає в тому, що його батальйон може підпорядковуватися Генштабу в якості окремої структури, яка відповідатиме за місцеве ополчення, на зразок естонської Кайтселійт. Щоправда для цього потрібно прийняти необхідні закони.

армія ярош

Знак гривні
Знак гривні