Стоп паніка! Українські військові організовано виходять із Дебальцевого і по дорозі беруть полонених

Як зазначає джерело Текстів до взяття противником висот за Дебальцевим оборона міста буда дуже ефективною і перетворилася фактично на м'ясорубку для ворожих військ. Проте, як відомо, останні п'ять днів дороги, які ведуть у Дебальцево прострілювалися військами окупанта. І сьогодні вранці почався оргнізований відступ з міста. Це логічна дія для збереження боєздатності нашого війська.

Українські військові залишають Дебальцеве, повідомляє журналістка "Громадського ТБ" Анастасія Станко. За її словами, багато хто виходить із міста пішки – вже по трасі на Артемівськ їх підбирають українські підрозділи, - пише Українська правда

Всі частини проривалися з боєм, розвідка "пробила" їм дорогу.
Зокрема, залишають місто пішки 168-ма бригада та 40-й батальйон територіальної оборони "Кривбас".

За словами військових, поки що не всі українські формування змогли вийти з Дебальцевого. Зсередини міста їх прикривають 3-й і 8-й полки спецназу.

Бійці "Кривбасу" кажуть, що п’ять діб нічого не їли. Були в оточенні в Новогригорівці, під постійним мінометним обстрілом. Село, за словами військових, "стерли з лиця землі".

Село 8 Березня розбили бойовики, потім переслідували українські підрозділи, півколони потрапило під обстріл.

Трасу перекрили перед поворотом на Світлодарськ, далі вона обстрілюється. Зараз трасою їдуть багато "швидких", які забирають поранених, їх багато, проте точну кількість наразі назвати важко. Поранених везуть в шпиталь в Артемівську.

У тому ж напрямку прямують військові із Дебальцевого.

Депутат і комбат "Донбасу" Семен Семенченко повідомляє, що "відведення військ із Дебальцевого здійснюється планово й організовано".

За його словами українські військові не контролюють трасу Дебальцеве - Артемівськ.

Проте "інші дороги щільно тримає Нацгвардія, "Донбас" і частини ЗСУ. Супротивник намагається перерізувати ці дороги й завадити виходу угруповання", - пише Семенченко у Facebook.

За його словами, почала працювати артилерія ЗСУ, "яка не дає супротивнику збиратися в ударні кулаки, придушує його вогневі точки".

"Дорогу життя щільно тримають наші частини, постійно відбиваючи атаки терористів. Працюють гаубиці, "Гради", "Урагани", міномети, танки", - пише Семенченко.

Деталі виходу одного з підрозділів описує волонтер Родіон Шовкошитний:

"30 бригада. Позывной "Дождь" Вывел свой отряд из окружения в Логвиново. Вывел через минное поле, в тыл врагу.
"Навстречу сепарский отряд. Говорю пацанам: не пригибайтесь, идите спокойно. За нами солнце было, они нас плохо видели. Мы махнули, типо свои. Подпустили ближе и взяли в плен 15 человек. Вот такие три хреновины забрали. Танк херячит с одного выстрела, что-то типа мини-птурса. 2014 года выпуска, РФ"

Волонтер також зазначає: "Выходят наши. Много. 13, 128, 30, другие. Счастливые и замурзанные. Но больше счастливые."

Українські війська покидають Дебальцеве

дебальцеве відступ

Знак гривні
Знак гривні