Генпрокуратура затримала Олександра Єфремова і хоче затримти трьох одіозних судей

Здається новопризначений Генпрокурор Віктор Шокін намагається розвіяти негатив з яким сприйняла громадськість його призначення. У перші ж дні його роботи, а саме в суботу Генеральна прокуратура України спільно із співробітниками Служби безпеки України затримала екс-главу фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Проукраїнські активісти і ЗМІ протягом року стверджували, що Єфремов сприяв захопленню області російськими сеператистами.

Про це Українській правді повідомив Генпрокурор Віктор Шокін.
"У суботу, 14 лютого, було проведено спецоперацію із затримання екс-голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Єфремова Олександра Сергійовича", - повідомили в ГПУ.

Як повідомив Шокін, Єфремов підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 Кримінального Кодексу України - "зловживання службовим становищем за обтяжуючих обставин" та "службове підроблення".

Як відомо, Генеральна прокуратура за запитом уповноваженого президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірини Геращенко перевіряла причетність депутата Наталії Королевської та екс- "регіонала" Олександра Єфремова до фінансування бойовиків на Донбасі, - пише
Українська правда

Проте, як коментує затримання колишній журналіст Євген Іхельзон:

"Це як захоплення важливого населеного пункту на ворожій території. Успіх побачимо тоді, коли його вдасться утримати хоча б 15 років міста".

Минулого четверга Генпрокурор Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради із проханням дати згоду на затримання та взяття під варту трьох суддів Печерського райсуду Києва Оксани Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, він подав до парламенту відповідне подання, а кримінальні провадження розслідує слідчий відділ прокуратури Києва.
Також Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення вказаних суддів із займаних посад.
Як відомо, ці судді за влади Віктора Януковича розглядали справи тоді опозиційних політиків Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.
Зокрема, Царевич та Кицюк були слідчими суддями у справі про вбивство Євгена Щербаня, у якій проходила й Тимошенко. Також Царевич разом із Сергієм Вовком і Ганною Медушевською входили в колегію суддів у першій справі Луценка.
Генпрокуратура нагадує, що судді Царевич та Кицюк підозрюються у тому, що вони, зловживаючи службовим становищем, навмисно порушуючи вимоги закону, постановили завідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення.
Таким чином вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності декілька осіб у січні минулого року.
Їхні дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України – винесення суддею (суддями) заздалегідь неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови, що спричинили тяжкі наслідки або вчинені з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах.
Суддя Вовк підозрюється у винесенні заздалегідь неправосудного рішення у цивільній справі, яким позбавив законного власника його майна. Вказане кримінальне правопорушення кваліфікується за ч. 2 ст. 375 КК України.
Як відомо, Вища кваліфікаційна комісія суддів відмовилася відсторонити від посади суддів Печерського райсуду Києва Царевич і Кицюка.

шокін прокуратура єфремов

Знак гривні
Знак гривні