Кіборги відбиваються. ОБСЄ проти ескалації бойових дій (+Епічне ВІДЕО з безпілотника)

Станом на ніч: "Ситуація навколо Донецького аеропорту - Піски. Був фланговий прохід танків, відбили. Піски весь день дуже сильно криють Градами. Про оточенні Пісок мови не йде - там дуже багато доріг", - написав радник президента Юрій Бірюков.

"Коли ми стояли на місці - все обурювалися стоянням на місці. Тепер ми почали рухатися - знову все не слава Богу. Нагадую, це не квача і не гра в Зарницю. Тут бої, тут вбивають. І чим більше буде рухатися - тим більше будуть вбивати, - резюмував Бірюков.

Волонтер Тетяна Ричкова, яка знаходиться на місці подій:

"Зміцнюємо свої позиції в аеропорту. Є поранені, вивезено чотирнадцять осіб. Лікарні в Красноармійську і Селидовому з якихось причин відмовляються приймати бійців. Хлопці в терміналі тримаються, їм допомагають усіма можливими способами. До ранку всі покращиться. Я вірю в наших військових", - пише волонтер.

Вона також підтверджує, що Путиловский міст на півночі Донецька підірваний. Ричкова спростовує інформацію і про те, що селище Піски оточене силами сепаратистів, хоча відзначає, що його сильно обстрілюють з артилерії.

"Піски не оточені, хоча сьогодні сепарська артилерія била сильно. 25-я знову в бою, вже зазнала втрат, три поранених і у Правого сектора три. Всі вивезені", - написала вона.

Цикл насильства зі смертельним результатом та подальша ескалація військових дій у зоні конфлікту на Донбасі не може продовжуватися.
Про це йдеться у заяві голови ОБСЄ, першого віце-прем’єр-міністра, міністра закордонних справ Сербії Івіци Дачича щодо загострення ситуації у зоні проведення АТО, зокрема в аеропорту Донецька.

Як зазначено у повідомленні, Дачич різко засудив застосування сили та закликав усі сторони в Україні використовувати максимальну стриманість і працювати в напрямку досягнення сталого припинення вогню.
"Усі сторони мають утримуватися від войовничості, залякування та провокаційних дій", - заявив головуючий в ОБСЄ.

При цьому Дачич закликав усі сторони конфлікту "негайно покласти свої зусилля на деескалацію напруженості, дотримуватися припинення вогню і активно взаємодіяти з ОБСЄ щодо досягнення повного здійснення Мінських домовленостей".

"Усі суперечливі питання мають бути вирішені контактною Тристоронньою групою не на полі битви", - додав Дачич.

армія донеччина війна герої

Знак гривні
Знак гривні