Всупереч пропаганді сепаратистів, ОБСЄ підтвердила: Волноваху обстріляли з Градів. Про те ж свідчить ВІДЕО

Сепаратистсько-російська пропаганда пробує виправдатися, що "укропи самі замінували свій блокпост" - але ця версія не витримала жодної критики.

Спостерігачі спеціальної місії ОБСЄ на південному сході України підтвердили, що автобус з мирними жителями в районі Волновахи був обстріляний з установки Град. Це спростовує версію проросійських терористів про те, що по автобусу стріляли з автоматичної зброї.

Вдень у вівторок в результаті попадання снаряда в автобус біля контрольованого українськими військовими блокпоста Бугас в Донецькій області під Волновахою загинули 12 людей, ще 13 отримали поранення.

У повідомленні, поширеному ОБСЄ, вказується, що представники місії прибули на місце трагедії ввечері у вівторок. У 12-15 метрах від розбитого автобуса вони виявили воронку від вибуху ракети, випущеної з установки Град. Сам автобус мав численні пошкодження від осколків ракети.

Крім того, «5 канал» опублікував відео з камери спостереження, яка зафіксувала обстріл українського блокпоста на в'їзді в місто Волноваха з боку Донецька.

Вирізаний епізод з відео в прискореному вигляді (14:25:18 и 14:53:42)

донеччина тероризм АТО

Знак гривні
Знак гривні