Від 12 січня видають необхідні для безвізового режиму біометричні паспорти. Порошенко отримав свій на день раніше за старт

Президент Петро Порошенко і ще група «громадян, які зробили внесок у розвиток та зміцнення держави», отримали сьогодні перші біометричні паспорти для виїзду за кордон. Як повідомила прес-служба голови держави, він наголосив, що першими документи нового зразка отримала «команда, яка має право представляти Україну».

Під час відвідування сервісного центру видачі паспортів Порошенко також заявив, що запровадження біометричних паспортів громадян України для виїзду за кордон – це ключовий крок до запровадження безвізового режиму з країнами ЄС. «Цього кроку ЄС чекає від України для того, щоб надати нам безвізовий режим», – додав він.

Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк обіцяв, що біометричні закордонні паспорти почнуть видавати саме 12 січня, після того, як був зірваний первісний термін 1 січня.

При цьому Порошенку паспорт видали до офіційного початку видачі.

Я розумію, що Петру Олексійовичу дуже хотілося отримати біометричний паспорт під номером 000001 - адже його навіть в АП називають "перший", - пише блогер Олег Хавич. - Але президент відвідав "Паспортний сервіс" у ПЕРШИЙ день його роботи, 12 (дванадцятого) січня 2015-го.
А дата видачі паспорта - 11 (одинадцяте) січня 2015-го.
Хто там волав "Фальсифікаціям - ні"?.."

Європа паспорт реформи порошенко

Знак гривні
Знак гривні