Зберегти совок навіки. Уряд вводить податок на приватну шкільну освіту - альтернативу махровій совдепії у школах

Це ад від нової влади. Законопроект №1578 хоче знищити все, за що ми боролися всі ці роки. Кабмін не знайшов нічого кращого, як обкласти ПДВ (20%) освітні послуги. Це Шлях до закриття музичних, спортивних і образотворчих шкіл, відрізання від додаткової освіти і розвитку талановитих дітей. це хрест на позашкільній освіті, пише у своєму Фейсбуці журналіст Іванна Коберник

Це шлях до закриття приватних шкіл, яких і так в Україні всього один відсоток. Це міф, що в приватних школах вчаться діти багатих батьків - діти багатіїв вчаться закордоном. Приватні школи і школи розвитку - це єдиний місточок, який допомагав вирватися з всеохопного невмирущого совка української середньої школи і фактом своєї наявності давав шанс на демократизацію освіти.

Більшість батьків обмежує себе багато в чому, аби тільки дати дітям якісну несовкову освіту. Це повна жесть. Податок на додану вартість - це податок, спрямований на обмеження споживання!

Новий постмайданний уряд вважає, що в Україні треба обмежити споживання освітніх послуг, що не потрібно розвивати дітей! Здраствуй кеш і домашні репетитори! Панове Яценюк, Яресько і іже с німі - ви плануєте жити зі своїми дітьми в Каліфорнії?? Так в США і в ЄС надаються податкові пільги, якщо батьки платять за приватну школу. Ви не досидите в своїх кабінетах і до першого березня з такими підходами.

Ігор Лікарчук, директор Українського центру оцінювання якості освіти, котрий проводить зовнішнє незалежне оцінювання теж вважає шкідливим підвищення цін на приватну шкільну освіту, проце він написав під час обоворення проблеми у ФБ:

Ціни у приватній системі освіти НЕ МОЖНА ПІДВИЩУВАТИ. Приватну освіту необхідно ЗРІВНЯТИ У ПРАВАХ ІЗ ДЕРЖАВНОЮ СИСТЕМОЮ. Без приватної освіти реальної конкуренції в системі освіти не буде. А без конкуренції вона залишиться пострадянською на довгі роки.

псевдореформи податки яресько освіта яценюк школа абзац

Знак гривні
Знак гривні