Голова ЦВК: Коломойський тисне на ЦВК

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявляє про тиск голови Дніпропетровської облдержадміністрації, олігарха Ігоря Коломойського на ЦВК.

Зокрема щодо встановлення результатів голосування на окремих дільницях округів №30 та №50, йдеться в заяві голови Центрвиборчкому, опублікованій на сайті відомства 9 листопада, - пише Інсайдер.

Охендовський зазначив, що у деяких виборчих округах були спроби фальсифікувати цифри протоколів, на підставі яких окружні комісії встановили підсумки, що не збігаються з волею більшості виборців, зафіксованою у виборчих бюлетенях.

"Це – округи №30 (місто Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область) та №50 (місто Красноармійськ, Донецька область). В окрузі №38 (місто Новомосковськ, Дніпропетровська область) окружну комісію з використанням судів уже змушують переглянути чесно встановлені нею підсумки, відповідно до яких перемога одного з кандидатів є очевидною та переконливою", – йдеться в заяві.

За словами голови ЦВК, підтвердженням принципової позиції комісії стали рішення про необхідність повторного підрахунку голосів на окремих дільницях округів №30 та 50 з одночасним зверненням до правоохоронних органів.

Однак, як зазначає Охендовський, ці рішення викликали негайну реакцію фальсифікаторів.

"У різних формах мені почали надходити "переконливі прохання" зупинитись та прямі погрози. За останній тиждень мені неодноразово натякали на те, що моя принципова позиція викликала серйозне невдоволення голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського", – заявив він.

"Звичайно, я не хочу вірити, що, перебуваючи на державній службі та очолюючи одну з найбільших областей України, людина може бути пов’язана з фальсифікацією виборів, тиском на членів виборчих комісій, погрозами та шантажем. Сподіваюсь, що територіальне розміщення названих мною "проблемних" округів є також випадковим збігом обставин", – додав Охендовський.

На його думку, не можуть бути правдою і розмови про спроби підкупу окремих членів ЦВК.

"Найкращим підтвердженням непричетності Коломойського до фальсифікації результатів виборів стане швидке повернення виборчого процесу в округах №30, 38 та 50 у законне русло, а також припинення тиску на ЦВК із метою змусити її встановити недостовірні результати виборів", – резюмував голова комісії.

коломойський цвк

Знак гривні
Знак гривні