Яценюк хоче безкоштовно поставляти газ і електроенергію в ДНР-ЛНР. Прекрасна можливість красти і списувати на Донбас

Київ буде постачати енергоносії на територію, тимчасово підконтрольну терористам. Про це сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання уряду в середу.

"Там наші громадяни. Уряд не дасть цим людям замерзнути... З терористами розберемось окремо". "Ми будемо постачати туди газ і електроенергію. Але як тільки ми відновимо контроль над відповідними територіями, та сума в уряді яка накопичена для виплат соціальних пільг і субсидій буде зменшена на вартість електроенергію і газу, яку ми зараз поставляємо на територію Донецької і Луганської областей", - сказав Яценюк, - повідомляє Українська правда.

Це при тому, що за енергоносії ніхто не платить і платити не буде принаймні в найближчій перспективі. Київ не визнає «владу» ДНР-ЛНР, а отже виставлят рахунки нікому. Теоретично мождна було б вимагати гроші за опалення і електрики від Москви з позицією: ви окупували території, ви їх і забезпечуйте. Проте для Києва такі слова занадто радикальні.

Що ж може стояти за турботою про мешканців Донбасу при тому, що інша частина країни на грані банкрутства і під загрозою відключення електроенергії?

Окуповані території це «чорна діра» поставки в яку та ще й такого специфічного товару, як газ і електроенергія обчислити практично не можливо. Все вкрадене і продане по лівих схемах можна буде списувати на "Донбас". Ніякого іншого пояснення, як спокуса мега корупції в голову не приходить.

Пояснення Яценюка, проте, що вартість енергоносії після відвоювання територій уряд вирахує із дотаційних коштів годиться для 95 кварталу, а не премєра. По-перше не відомо коли ми відвоюємо ці території і чи взагалі відвоюємо. І як буде відбуватися це «вираховування»? По усій Україні пенсія умовно буде 1000 грн, а на Донбасі після вираховування 300? В це хтось вірить?

Як часто люблять робити наші політики відверто непопулярний і шкідливий крок вони маскують чимось користним. Так і цього разу. Рішення продовжувати викидати газ і електрику в чорну діру прикрили іншим, вже нормальним.

Так уряд не платитиме дотацій територіям, підконтрольним терористам.
Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету міністрів.

"Доки території контролюватимуть самозванці, уряд туди дотацій не буде надавати", - сказав Яценюк.

За його словами, загальний обсяг дотацій Донецькій області із центрального бюджету складає 37 млрд грн, Луганській області - 19,8 млрд грн.
Зокрема, по Донецькій області території, що контролюються терористами, потребують дотацій із українського бюджету у 19,6 млрд грн, по Луганській області – 14,6 млрд грн.
"Заберуться геть із території Донецька і Луганська російські терористи, ми невідкладно повернемо контроль над територіями і виплатимо кожній людині ту соціальну пільгу, на яку вона має право", - сказав він.
За словами прем’єра, сьогодні платити кошти на території, підконтрольні терористам, означає, що гроші до людей не дійдуть, та їх вкрадуть російські бандити.
"Це буде пряма підтримка російського тероризму", - сказав він.
Яценюк наголосив, що згідно із мінськими домовленостями Росія мала зупинити підтримку терористів, однак цього зроблено не було.
"Очистіть територію від цієї зарази, яку ви туди завезли, і не робіть людей заручниками своїх імперських амбіцій", - заявив прем'єр.

газ корупція донбас яценюк енергетика

Знак гривні
Знак гривні