Владу просять допомогти луганському поету Голобородьку

Після наполягань колег та розголосу в пресі в липні 69-річний Василь Голобородько змушений був виїхати з окупованого Луганська.

Голобородько залишив всі особисті речі, рукописи, наукові дослідження, велику бібліотеку та збірку унікальних листів, серед яких — листи до Василя Стуса та Миколи Бажана.

Нині луганський поет мешкає тимчасово в кімнаті Будинку творчості письменників в Ірпені, що призначений передусім для проживання в літню пору.

Українські письменники, науковці, актори, режисери, музиканти, громадські діячі просять владу допомогти Голобородькові з евакуацією з окупованого Луганська цінних рукописів та архіву, а також забезпечити поета житлом у Києві.

«За часів Президента Леоніда Кучми за видатні заслуги перед культурою отримали житло від держави так само «вимушено бездомні» письменники Олег Лишега, Михайло Григорів, Євген Пашковський та Олесь Ульяненко, — ідеться в листі. — Віримо, що ви теж підтримаєте цю традицію, адже ситуація є унікальною, і жоден із письменників, що мешкали на окупованих територіях, так не потребує допомоги».

Звернення надіслано Президенту, прем'єру та меру Києва.

Підписали його, зокрема, й Ліна Костенко, Ада Роговцева, Степан Хмара, В’ячеслав Брюховецький, Оксана Забужко, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Юрій Андрухович.

Всього підписантів на даний момент майже сотня.

голобородько луганщина

Знак гривні
Знак гривні