Бійці Донбасу почали йти від Семенченка. МВС каже, його підставляють

В добровольчому батальйоні Національної гвардії "Донбас" гучний скандал: бійці підрозділу масово пишуть заяви і голосно йдуть, а сюжети з прес-конфренцій за їх участю, за дивним збігом, на екрани країни не виходять.

Бійці, зокрема, розповідають про бездарне керівництво підрозділу, що постійно призводить до непотрібних жертв, а їх патріотизм і альтруїзм бійців банально використовуються в інтересах слави їх командира Семена Семенченка, хоча, за словами бійців "Донбасу", його справжнє ім'я Костянтин Гришин, - пише Обозрєватєль.

Також командир роти батальйону "Дніпро" Володимир Шилов (донеччанин) взагалі вважає, що Семенченко "перетворив батальйон на бізнес" і "піариться на кістках".

У центральному офісі МВС, куди ми звернулися за коментарем, з цього приводу не так категоричні. Тут, як і раніше, вважають Семенченка людиною, що приймає активну участь у звільненні країни від бойовиків і росіян-найманців.

"Людина воює, веде підлеглих у бій - що може краще характеризувати військового? А ще це говорить про те, що ця людина має активну громадянську позицію", - поділився з нами чиновник, який входить в оточення міністра Арсена Авакова.

Між тим, інші високопоставлені правоохоронці в іншому тоні говорять про "Донбас" і його командира Семена Семенченка.

"Говорити про цю людину не можемо, оскільки він не наш - він чужий, а про таких у нас не прийнято говорити. Тим більше з Семенченком ми не хочемо, і не будемо мати справу, бо не знаємо, хто він. Здається, у нього немає навіть початкової військовий підготовки, не кажучи про таку, яка є у багатьох військових командирів, що воюють на Донбасі. Тут важливе інше питання - 20 бійців кинули Семенченка, не подобається він їм. Гаразд, буває, написали заяви і голосно пішли, але навіщо його тоді інші бійці умисно підставляють", - сказали нам в міліції.

На уточнююче запитання "Обозревателя", що означає "підставляють Семенченка", в МВС нам повідали про щонайменш дві сумних історії, що прямо пов'язані з "Донбасом".

Як виявилося, 3 вересня в Києві у Святошинському районі у двох бійців "Донбасу" міліція вилучила арсенал бойової зброї. Бійці, які поверталися з АТО, мали при собі 4 бойові гранати, 386 набоїв та... артилерійський снаряд.

"Якщо з гранатами і патронами - зрозуміло, стануть в нагоді у господарстві, але навіщо їм артснаряд? Рибу глушити?", - повідомили в МВС.

При цьому, за словами правоохоронців, це не всі принади на адресу Семенченка.

Тим часом Семену Семенченку вже пророкують пост глави Міноборони та 5-е місце в партійному списку однієї з нещодавно створених партій.

семенченко донбас

Знак гривні
Знак гривні