Путінські бойовики погрожують відстрелити голови журналістам і заважають розслідувати падіння Боїнга

Бойовики на Сході України повинні перестати погрожувати і заважати виконувати свою роботу журналістам на місці катастрофи Boeing-777. Про це заявив міжнародний Комітет із захисту журналістів (КЗЖ).

За даними організації, починаючи з минулої п'ятниці озброєні бойовики в Донецькій області затримували і погрожували як мінімум десяти іноземним кореспондентам. Журналісти в Києві також повідомили КЗЖ, що бойовики не допускають українських журналістів на територію «ДНР», - пише Главноє з посиланням на Голос Америки.

Серед затриманих були журналісти BBC, шведської газети Dagens Nyheter, американського сайту The Daily Beast, журналу Time, голландської телекомпанії Nieuwsuur та телекомпанії Russia Today. За словами журналістки Анни Нємцової, працівників ЗМІ не допустили в морг, де зберігаються тіла загиблих, і доставили в контрольовану ДНР будівлю СБУ. Як передає The Daily Beast, через кілька годин усі журналісти були відпущені.

Ряд журналістів, які висвітлюють події на Сході України, також заявили про переслідування. Так, Кевін Бішоп з BBC написав, що він і його колеги були затримані на три години, а Руді Баума, журналіст з Nieuwsuur, написав, що його змусили видалити відеозаписи, на яких були зображені бойовики. В іншому випадку їм пригрозили "відстрелити голови".

преса донеччина тероризм

Знак гривні
Знак гривні