Через забудовників Гостинного двору - заливає метро (ДОКУМЕНТ)

Підрядники, що займаються будівництвом у Гостинному дворі на Контрактовій площі, вирили котлован, через котрий заливає метро.

Про це йдеться в листі "Київського метрополітену" мерії, - пише Свідомо. Лист датовано ще 30 травня, але доступним громадськості він став лише зараз:

"Підрядником у березні 2014 року був влаштований котлован розміром 16 м на 15 м і глибиною близько 2,5 м. Котлован відкритий по цей день, захисна залізобетонна плита демонтована і під час атмосферних опадів в котловані накопичується вода, яка внаслідок фільтрації, в подальшому попадає в споруди діючого метрополітену. При цьому, особливу небезпеку створює потрапляння води на контактну рейку, силові кабелі та обладнання, що знаходиться під високою напругою" - йдеться в листі метрополітену.

Нагадаємо, що на початку тижня Київський апеляційний адмінсуд за позовом активістів скасував рішення Київради про передачу Гостиного двору під реконструкцію компанії "Укрреставрація". Тепер Київрада сама повинна скасувати власне ж рішення.

Гостинний двір - одна з "гарячих точок" Києва. Навесні 2012-го Гостинний двір позбавили статусу пам'ятки архітектури, а восени - віддали фірмі "Уккреставрація", котра має звести тут торгівельний центр. Керівниками ПАТ є менеджери, які раніше працювали разом із колишнім головою Державного управління справами Андрієм Кравцем. Активісти-антизабудовники після кількох акцій протесту захопили Гостинний та перетворили його на культурний сквот. У грудні 2012-го забудовники почали брати приміщення Гостинного штурмом. Активістам, що захищають це місце від забудови, вдавалося якийсь відстоювати захоплення. Нині тут продовжуються будівельні роботи.

забудова гостинний двір київ

Знак гривні
Знак гривні