Вже є План Порошенка: мир на Донбасі (ФОТО)

Президент України Петро Порошенко представив мирний план з врегулювання ситуації на сході країни на зустрічі з представниками легітимної влади Донецької та Луганської областей.

"Під час зустрічі глава держави представив 14 пунктів мирного плану на сході країни. Зокрема, Порошенко відзначив важливість внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади. Президент зазначив, що відповідний проект змін Основного закону буде направлений на розгляд Венеціанської Комісії", - повідомляє прес-служба президента.

"Наша мета не війна, наша мета - мир", - підкреслив Порошенко.

"Ключовий елемент - президент добровільно відмовляється від можливості призначати губернаторів і голів райдержадміністрацій, проводяться дострокові місцеві вибори і обрані депутати формують місцеву раду, яка, в свою чергу, формує виконавчий комітет", - заявив глава держави.

Ось він: - фото з фейсбуку Олексія Мацуки:

Колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко обговорили та підтримали план діючого президента України Петра Порошенка щодо врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях.

Про це йдеться у спільній заяві за підсумками зустрічі президентів України.

У четвер ввечері відбулась телефонна розмова Президента України Петра Порошенка з президентом Росії Володимиром Путіним.

Глава української держави підкреслив, що разом із припиненням вогню розраховує на підтримку мирного плану.

Також у прес-службі зазначили, що Путін висловив підтримку зусиллям з деескалації ситуації в Донецькій та Луганській областях, процесу припинення вогню та реалізації мирного плану Президента України.

Президент найближчим часом проведе телефонні розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, віце-президентом США Джозефом Байденом

Оголошення мирного плану президента щодо врегулювання кризи на сході України відбудеться в п'ятницю, 20 червня.

донеччина криза луганщина

Знак гривні
Знак гривні