Ера Поплавського на Першому закінчилась

Проекти, які вироблялися за участі народного депутата і почесного ректора Київського національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавського, влітку не будуть транслюватися на Першому національному. Цю інформацію «Телекритиці» підтвердила заступник генерального директора Дарина Юровська.

За її словами, на каналі було кілька проектів за участі Михайла Поплавського, а саме «Шеф-кухар країни», «Крок до зірок», «Українська пісня», які він вів разом зі співачкою Наталією Бучинською, а також концерти власне самого пана Поплавського. «Якщо вони захочуть продовжити співпрацю у новому телевізійному сезоні, то можуть принести свій продукт, ми його подивимося. Якщо він нам підійде, то укладемо нові угоди про співпрацю», - сказала Дарина Юровська.

Водночас генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія на своїй сторінці у Facebook написав, що якість і кількість програм, що вироблялися продюсерською компанією Михайла Поплавського, Перший канал не задовольняли. Але, врахувавши затрати на виробництво цих програм, їм дали час, щоб вони змінили свої плани.

«Часу для завершення цих планів було надано достатньо. Наразі з ефіру Першого національного одна за одною виведені чотири програми виробництва компаній М.Поплавського. Договори свого часу були підписані в обхід юридичного департаменту НТКУ і містять дикі, м'яко кажучи, штрафні санкції за невипуск програм в ефір або розірвання контракту в односторонньому порядку. Однак складені договори з очевидними порушеннями закону України і судових перспектив, на думку юристів НТКУ, не мають. НТКУ відправила пану Поплавському офіційну пропозицію про розірвання цих договорів за згодою сторін», - написав пан Аласанія.

Щодо концертів пана Поплавського, то НТКУ може розглядати кожен запропонований концерт окремо.

У коментарі «Телекритиці» проректор Київського національного університету культури і мистецтв Валентина Дячук зазначила, що на літо співпрацю з Першим національним призупинено. «Ми спільно з каналом виробляли програму "Крок до зірок", вони нам давали павільйон, в якому ми знімали проект, а ми займалися творчими питаннями та промо. Цей проект існує вже 16 років. Також ми виробляли кулінарне шоу і знімали концерти. Думаю, що восени ми продовжимо співпрацю», - сказала вона.

ТБ поплавський

Знак гривні
Знак гривні