Біля кордону з боку Росії - 40 вантажівок з озброєними людьми

За оперативними даними групи "Інформаційний опір", в прикордонний район Росії поблизу кордону з Україною навпроти Донецької області прибула колона автотехніки. Про це пише Інсайдер.

У складі колони - близько 40 вантажних автомобілів (в основному "КамАЗи") з озброєними людьми, повідомив у Facebook один із засновників групи Дмитро Тимчук.

Колона рухається в напрямку прикордонного пункту пропуску "Дмитрівка" на кордоні України.

Згодом відповідну інформації підтвердили і в Державній прикордонній службі України: "Інформуємо про зосередження з російського боку (на глибину до 10 км) навпроти ділянки відповідальності відділу прикордонної служби "Дмитрівка" (Донецька область) до 40 "Камазів" з озброєними людьми, які перебувають в готовності перетнути державний кордон України".

Наразі прикордонники вживають усіх дипломатичних та організаційних зусиль задля не допущення даних осіб на територію нашої держави, запевнили у відомстві.

Нагадаємо, в суботу 5 вантажівок з озброєними людьми проникли з боку Росії в Донецьку область - а нині маємо стрілянину в Донецьку.

У суботу близько 4.00 ранку з боку РФ через український кордон незаконно проїхали 5 вантажівок 2 легкових автомобіля з озброєними людьми.

Військовослужбовці Держприкордонслужби України зафіксували факт несанкціонованого перетину кордону в районі пункту пропуску "Дібрівка" у Донецькій області, повідомляє МЗС України.

Офіційний Київ переконаний, що "ця провокація відбулася за безпосередньої участі і заохоченні російських прикордонників".

"Організоване російською владою проникнення на територію України озброєних терористичних формувань є нічим іншим, як черговим актом агресії проти нашої держави, цинічною зневагою Росією норм і принципів міжнародного права. Звертаємося до всього міжнародного співтовариства із закликом невідкладно вжити всіх можливих заходів з тим, щоб зупинити агресора, не дати йому зруйнувати процес демократичного волевиявлення українського народу".

донеччина криза росія

Знак гривні
Знак гривні