Влада звільнила від сепаратистів Харків. У Донецьку продовжує жувати соплі, Луганськ втрачаємо

Харків. Після звільнеь-захопдень ОДА врешті сьгодні вранці сепаратисятів там не стало. 70 просійських активістів арештовано. У операції брав участь підрозділ «Ягуар», що базується на Вінничині і НацГвардія. Вночі ж сепаратисти розгромили харківський телеканал АТН, який належить Авакову, намагалися захопити телетрансляційну вежу.
І здраствуй капітан Очевидність, міністр МВС зрозумів, що харківська міліція саботує його вказівки. Пообіцяв звільнити керівників і частину особового складу.

Донецьк. Вночі звільнили приміщення СБУ. Спочатку повідомлялося, що звільнив український спецназ, а потім, що це протестувальники вийшли самі.

Приміщення ОДА і далі утримується людьми, котрі озброєні автоматами та гранатометами. Нагадаємо, що інтервенція в Криму почалася, коли невідоміз аналогічним озброєнням захопили будівлю парламенту.

Із сепаратистами, котрі зайняли ОДА приїхав на переговори Ринат Ахметов. При цьому він підкреслив, що якщо почнеться штурм будівлі Донецької ОДА силовиками - буде разом з людьми, - передає Українська правда

З цієї розмови журналіст Сергій Лещенко робить висновок, що Ахметов виступатиме у ролі «доброго слідчого» і добиватиметься привілегій для своєї бізнес імперії у дотаціях з бюджету на вугільну галуз, дешевих тарифах для перевезення продукції укрзалізницею, сприятливого законодавства в енергетиці.

Якщо влада піде на ці умови про вільний розвиток економіки і нормальне функціонування держави можна буде забути.

Стрім із Донецька тут

В Луганську ситуація ще гірша. Сепарасти утримують СБУ, захопили там зброю і патрулюють вулиці міста. У центрі Луганську біля захопленого будівлі управління СБУ сепаратисти звели барикади/ Є свідчення, що вони росіяни, бо не знають, як виглядають українські гроші. Будівля Луганської ОДА закритf і опечатана. Інформація про захоплення будівлі Національного банку в Луганській області не відповідає дійсності, - повідомляє ЄвромайданСОС.

Співробітники СБУ спільно з прикордонниками у пункті пропуску «Красна Таловка» (Луганська область), затримали громадянина РФ Банних Романа Сергійовича, який намагався перетнути державний кордон України для безпосередньої організації та координації сепаратистських акцій у Луганську.

Турчинов відкриваючи сесію ВР повідомив, що найближчим часом силовики звільнять усі зазовплені приміщення. Цього найближчого часу дуже мало, Україна фактично втрачає контроль над Луганськом і кримський сценарій може легко повторитися: лінія фронту знову буде розмита сепаратисти в цивільному блокуватимуть українські війська.

Миколаїв. Дві спроби штурмувати ОДА провалилася. Згодом місцеві мешканці розігнали сепаратистів та знесли їхнє наметове містечко. В одному з манетів сепаратистів знайшли правматичний пістолет.

Донецьк

міліція донецьк луганськ аваков миколаїв харків війна

Знак гривні
Знак гривні