У Севастополі все спокійно. Портрети Януковича зняли, козаки в...сь (ОНОВЛЕНО)

Голова держадміністрації Севастополя Володимир Яцуба подав у відставку. Він також заявив про вихід із Партії регіонів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я подав у відставку і вийду з Партії регіонів, бо більше в цій партії не можу перебувати після всього, що сталося", – заявив Яцуба на брифінгу 24 лютого.

Кошулинський сказав, що ситуація контрольована "по всій Україні, окрім Севастополя.

Нагадаємо, 23 лютого на площі Нахімова мітинг обрав на посаду голови виконкому міської ради Севастополя російського бізнесмена Олексія Чалого.

Чалий

Київ спробу призначити мером громадянина Росії назвали незаконною: долю севастопольської влади вирішить Верховна Рада України.

У відповідь - у Севастополі збираються поставити блокпости на в’їзді в місто, щоб не пускати прихильників Майдану.

До мітингувальників вийшов начальник УМВС Севастополя Олександр Гончаров, який заявив, що міліція не буде виконувати злочинних наказів і застосовувати силу по відношенню до протестувальників.

"Якщо з Києва прийдуть злочинні накази, ми їх виконувати не будемо , - зазначив Гончаров.

На мітинг він прийшов разом з начальником бійців Внутрішніх військ, які нещодавно повернулися з Києва.

Та попри це ситуація там не безнадійна.

Коментує кримський журналіст Сергій Градировський: " На настоящий момент ситуации такая:

Администрация, силовики и спецслужбы на стороне украинского парламента.

Флот спокоен, расположен в местах дислокации и держит дистанцию. Ряд кораблей ЧФ РФ возвращается с Олимпиады и это плановые вещи.
Распиаренные русские БТРы (5 штук) шли колонной в штатном режиме в сопровождении ВАИ. Сейчас даже гаишников убрали со въездов в город.
Партия регионов сыплется на глазах.

Российский гражданин Чалый, выдвинутый в мэры правозащитником Борисом Колесниковым и поддержанный толпой горожан, с головой особенно не дружит, раз позволил такое с собой сделать. Депутаты за него голосовать откровенно боятся, даже если им и хотелось бы, так как думают что Верховная Рада после такого голосования их распустит. А идти на такое обострение страшновато.

Из Балаклавы погранцы не выпускают даже ялики, так что этот канал бегства известного персонажа для него проблемен.

(благодарю севастопольских друзей, за постоянный информационный мониторинг)

Так в чем же задача позитивных русских ребят Украины? Включиться в проектирование Третьей украинской республики. В рамках этой работы не бычиться, а отстаивать свои права и интересы. Работать вместе, коммуникацию не рвать и в очередной раз не упустить шанс на развитие. Даже если в этот раз сильная сдвижка не произойдет (этого многие и на майдане боятся) - это все равно шаг вперед. А дорогу осилит идущий.

Оновлення з місця подій

На запитання ТЕКСТІВ, що відбувається у місті мешканасе Севастополя відповіла: "На улице всё тихо, спокойно, как и раньше. Люди гуляют, организации работают".

******

Важлива складова бюджету інтернет-видання TEXTY.org.ua- пожертви читачів

Фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Якщо ви здійснили пожертву, повідомте будь ласка нам на адресу texty.org.ua (равлик) gmail.com Це потрібно для того, аби ми могли відзвітувати вам, куди витратили зібрані кошти

Як можна перерахувати кошти:

EugeneLakinsky(НА)gmail(КРАПКА)com - наш рахунок на ПейПел;

096 551 68 93 - гроші на рахунок можна слати і на телефон - це Київстар. У Київстару з'явилася можливість перевести гроші з телефону на кредитну картку. Телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua @ gmail.com

крим чалий севастополь

Знак гривні
Знак гривні