Кадрові зміни у МВС. Частина нових широко відома своїми подвигами

Виконуючий обов'язки Міністра внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив голову київської міліції, ДАІ та кілька керівників в регіонах.

Аваков звільнив голову київської міліції генерал-лейтенанта Валерія Коряка, якого вважають причетним до розгону Євромайдану 30 листопада. Замість нього призначено полковника міліції Юрія Мороза.

Звільнено начальника Департаменту Державної автомобільної інспекції генерал-майора міліції Володимира Астапковича. На цю посаду призначено полковника міліції Анатолія Сіренка.

Звільнено з посади начальника Департаменту громадської безпеки Олексія Крикуна, призначено полковника міліції Володимира Ошовського.

З посади начальника Департаменту внутрішньої безпеки МВС звільнено Олександра Тулаєва, призначено Віталія Яловенка.

В областях:

Звільнено начальника міліції в Дніпропетровській області Віктора Бабенка, замість нього працюватиме полковник Георгій Гогуадзе.

Замість начальника Управління МВС України в Черкаській області Володимира Ліпандіна призначено Леоніда Бойка.

Звільнено Василя Варцабу з посади начальника управління МВС України в Закарпатській області.

Аваков також призначив службового розслідування за фактами дисциплінарних проступків, перевищення службових повноважень керівниками міліцейських підрозділів в ряді регіонів, що призвело до перешкоджання реалізації громадянами права на мирні зібрання, посягань на їх життя і здоров'я.

Ось як прокоментував призначення частини нових кадрів відомий громадський активіст Михайло Свистович:

Зараз важливо відновити керованість країною і правопорядок. Та для цього не обов"язково призначати зрадників, які вже зраджували і зрадять ще, та ще й на посаду очільника Департаменту внутрішньої безпеки.

Старі луценківські кадри, які провалили роботу тоді, сьогодні повертаються навіть не на старі, а на вищі посади. Київщина добре пам'ятає хабарника Сіренка.

"Патріот України", до якого я не маю великих симпатій, але визнаю його право на проведення мирних зібрань, пам"ятає як жорстоко і невмотивовано розігнали їх "похід Києвом пам"яті УПА" при Ошовському

Про Яловенка взагалі мовчу. В очах кадри, коли "Беркут" увірвався до розважального центру в Ірпені, який відмовився платити хабарі меру. І як жорстоко били там всіх відвідувачів. Це було при Яловенку.

Після приходу до влади Януковича була переформатована облрада, і до проянуковичської більшості у облраді Київщини увійшов депутат Яловенко. А потім Яловенко голосував за підтримку харківських угод. І от тепер його призначають начальником «внутрішньої безпеки» всієї міліції. Тобто, без його погодження не буде здійснено жодне призначення. Всі троє мають хороми, яким позаздрить той же Пшонка чи інші, чиї статки сьогодні радісно обсмоктують у ЗМІ.

Керованість відновлять ті, хто має досвід і своє визнання серед працівників держструктур.

Не скажу про Ошовського і Сіренка, але Яловенко точно не має жодного визнання серед працівників міліції. Скоріше, навпаки, він, наскільки мені відомо, має дуже високий рівень неповаги.

міліція аваков нові

Знак гривні
Знак гривні