Азаров, Арбузов і Клюєв - громадяни Австрії, - євродепутат (ОНОВЛЕНО)

Співголова групи «Зелених» і «Європейського вільного альянсу» у Європарламенті Ребекка Гармс заявляє, нібито Сергій Арбузов, Андрій Клюєв і Микола Азаров мають паспорти громадян Австрії. Про це вона сказала під час виступу у Страсбурзі, пише Радіо Свобода.

«Арбузов, Клюєв та Азаров – люди, на яких лежить відповідальність за насилля й терор в Україні, – володіють паспортами Австрії та можуть вільно відвідувати ЄС», – сказала Ребекка Гармс.

«Про це ми довідалися від наших австрійських колег. Вони можуть вільно виїжджати за межі країни, тоді як саме на них лежить відповідальність за насилля в Україні», – розповіла євродепутат від Німеччини.

Ребекка Гармс закликала керівництво ЄС запровадити санкції проти високопосадовців, відповідальних за насильство проти мирних громадян під час масових акцій протесту в Україні.

«Саме обмеження їхнього в’їзду до ЄС від нас вимагає український народ. Цим особам слід впровадити дуже суворий візовий режим. Натомість пересічним громадянам треба полегшити цей доволі складний процес надання дозволів на в’їзд до ЄС», – зазначила євродепутат.

У середу, 5 лютого, ситуацію в Україні мають намір розглянути під час пленарного засідання Європейського парламенту. У четвер, 6 лютого, за результатами дебатів євродепутати планують ухвалити спеціальну резолюцію щодо української кризи. Окрім того, наступного тижня у Брюсселі відбудеться нарада міністрів закордонних справ, на якій теж обговорюватимуть ситуацію в Україні.

Ані Азаров, ані Арбузов чи Клюєв інформацію, озвучену Ребеккою Гармс, наразі не коментували.

Прес-служби Азарова й Арбузова станом на 16:30 заперечили наявність у цих достойників австрійського громадянства.

азаров клюєв Арбузов

Знак гривні
Знак гривні