Внук Ганді звернувся до українців: «Кожен з нас має навчитися контролювати свій гнів» (ВІДЕО)

«Незалежність означає самостійне правління без зовнішнього втручання. Проте мій дідусь учив мене: керувати самостійно означає також володіти собою. Я маю навчитися володіти собою, кожен з нас має навчитися контролювати свій гнів, якщо ми хочемо бути добрими лідерами.»

Професор політології Раджмохан Ґанді, внук Магатми Ганді

Звернення до українців професора Раджмохана Ґанді, онука Магатми Ґанді, ідеолога та лідера мирного національно-визвольного руху в Індії. Текст звернення: "Дорогі друзі з України, Я щиро звертаюсь до вас як людина, яка захоплюється красою і різноманітністю України... Людина, яка захоплюється хоробрістю та творчим духом її людей, особливо молоді.

Також я звертаюсь до вас як онук Махатми Ґанді, який вчив мене боротися за мир і справедливість, справедливість і мир водночас. Мені боляче чути, що в результаті недавнього жорстокого протистояння в Україні загинули люди. Мені боляче чути розмови про можливу громадянську війну. Бувають часи, коли потрібні протести та боротьба.

Проте боротьба ніколи не повинна переростати у насильство, напади на людей або їхнє майно. Незалежність від чужоземного панування була предметом величезних прагнень в Індії, як і в усьому світі зараз.

Незалежність означає самостійне правління без зовнішнього втручання. Проте мій дідусь вчив мене: керувати самостійно означає також володіти собою. Я маю навчитися володіти собою. Кожен з нас має навчитися контролювати свій гнів, якщо ми хочемо бути добрими лідерами. Комусь є вигідним розбрат, але прості люди мають триматися купи.

Без миру не буде економічної діяльності, не буде руху людей, руху товарів. Я молюся, щоби ніхто в Україні не ставився до інших громадян чи мешканців України як до ворогів.

Навіть якщо якісь політики отримують вигоду від поділу країни, я молюся, щоби молодь та інші громадяни і мешканці України зібралися разом і вислухали одне одного замість взаємних звинувачень.

Ніхто не може стати мені ворогом через те, що спілкується іншою мовою або живе в іншому регіоні, сповідує іншу релігію чи не поділяє моєї думки. Українці - одна сім'я. Як людські істоти, ми всі належимо до однієї людської родини.

Дозвольте мені сказати, що влада повинна поважати голоси народу. І дозвольте мені сказати, що ті, хто беруть участь в ненасильницькій боротьбі, ніколи не повинні боятися сідати за один стіл зі своїми опонентами для достойних перемовин. Я посилаю свою любов моїм численним друзям в Україні і свої молитви доброму українському народові, щоби він знайшов мир, а разом з ним і справедливість." проф. Раджмохан Ґанді, січень 2014 р.

майдан ганді

Знак гривні
Знак гривні