Тітушок на Черкащині організовує голова ОДА (ВІДЕО)

У Черкасах для фізичного знищення учасників Євромайдану сформовані загони хлопців-тітушок – так званий «ескадрон смерті». Тетяна Чорновол стверджує, що до організації таких загонів має стосунок голова обласної держадміністрації Сергій Тулуб. Про це повідомляє Радіо Свобода.

ВІДЕО ВІД РАДІО СВОБОДА

Від міцних молодиків із цих загонів журналістці та її чоловікові довелося втікати у центрі Черкас уночі із неділі на понеділок. Тоді Чорновол разом із автомайданівцями прибула до Черкас підтримати жителів міста. Однак на Соборній площі відбувся повторний штурм облдержадміністрації, після якого били та затримували громадських активістів.

Разом із Чорновол до Черкас приїхав її друг, активіст, голова Корсунь-шевченківської громадської організації «Правовий простір» Олег Собченко. Він розповідає, що втікаючи, заступився за хлопця, якого тітушки били битами. Усе, що він пам’ятає до втрати свідомості, – як тітушки вже били його по голові. Собченко зауважує, що це були кремезні чоловіки середнього віку, одягнені у спортивний чи шкіряний одяг, та із жовтими стрічками на правій руці.

"Після того вони передали мене «беркутівцям». «Беркут» уже бив мене лежачого. Певно, завдав від 20 до 30 ударів. Я був уже в притомному стані і все відчував. Оскільки голова у мене вже була розбита, били по всьому тілу, часто наносили удари в одне й те саме місце."

Сам Тулуб на запитання журналістів про так званих помічників влади – тітушок – зауважив, що не треба навішувати ярлики.

"Ярлики розвішувати тут є багато охочих. Так само можна сказати, що ті, хто прийшли вночі – це бандити, злочинці й це така організована групова організація."

антимайдан тітушки черкащина Чорновол

Знак гривні
Знак гривні