Якщо Майдан не зупинить Правий сектор, то про зміну режиму доведеться забути.

Саме "Правий сектор" призвів до сьогоднішніх смертей і подальші дії та заклики "Правого сектору" стрімко зменшують шанс на перемогу протесту і нормальне майбутнє України. Майдан два місяці мав моральну перевагу. Зараз її втрачає шаленими темпами, навіть не дивлячись на звірства влади.

Автор: Орест Зог

Влада і її так звані "правоохоронці" зраділи, коли в них полетіли камінюки і коктейлі Молотова. Вони давно цього чекали. Це дало їм можливість зробити те, що вони завжди хотіли: по звірячому бити і стріляти. Набагато важче змусити командирів виконувати наказ про побиття людей, які просто стоять, ніж наказ про "зачистку" натовпу, який кидає "Молотова". Набагато важче пояснити "своїм" і собі звіртсва до мирних протестувальників, ніж до агресивних.

Якщо в пиерший день протестів усі піддалися емоціям, то чому хвалені сотні самооборони Майдну не зупинили правих у наступні дні? Де був холодний розумі їхніх керівників?

За три дні насильства

Жертв і травм у народу незрівнянно більше ніж у "Беркуту". Невже це було важко передбачити?

Невже важко передбачити що пару сотень, а то і тисяч агресивних активістів не зможуть ні прорвати кордон, ні навіть втримати свої позиції?

Навіщо продовжувати кидати "Молотови", фаєра і запускати салют зараз, коли на арену вийшли снайпери? Щоб розлючені виконавці злочинних наказів, не думало що роблять розганяючи натовп? Щоб у кожному студентові театрального інститут бачили смертельного ворога?

Щоб з 500 тисяч, які виходили на мирні протести в сьогодні прийшло від сили тисяч 30? Чимало людей не хоче асоціювати себе із агресивними юнаками і тому в критичний момент залишаться дома. Мирний Майдан притягував людей і тим збільшував свою силу.

Агресивний Майдан продовжує бути "своїм" тільки для найбільш затятих протестувальників. Їх не 500 тисяч, їх можна побити, постріляти і розігнати.

Сьогодні, ті хто працює у центрі і студенти вийшли з офісів і пар раніше і масово пішли... ні не на Майдан. Пішли додому. За це треба дякувати "Правому сектору".

Малюнок із групи ВКонтакті "Правий сектор - Львів"

правий сектор

Знак гривні
Знак гривні