Привіт від іноземного агента

"Привіт, я іноземний агент. Тепер я замовлю собі футболку з цим написом і буду з'являтися в ній в усіх публічних місцях. Через кілька місяців настане весна, і тоді футболку всім буде видно. Як пожартувала одна моя подруга - в Україні настали такі часи, коли соромно не бути іноземним агентом. Тому , я буду сигналізувати про це всім навколо, - пише донецький блогер Денис Казанський у колонці для "Дурдому".

 
Це не примха. Як законослухняний громадянин, я повинен маркувати себе таким чином, тому що цілодобово веду підривну діяльність в окупованій державі Україна, і з точки зору окупантів, справді є іноземним агентом. Але справа зовсім не в тому , що я працюю на Держдеп або відправляю звіти до Варшави, а в тому, що депутати, які приймали вчора нове законодавство, представляють інтереси інших держав.
 
Це не голослівне твердження. Держави наші парламентарії представляють найрізноманітніші. Приміром колишній в.о. прем'єра України, а нині - народний депутат Юхим Звягільський, ще в березні 1995 року зізнався, що має ізраїльський паспорт і є громадянином Ізраїлю. Звичайно ж, для нього я справжнісінький іноземний агент , оскільки такого паспорта не маю. Як, власне, і 99% інших українських громадян.
 
Або ось народний депутат Вадим Новинський, який ще півтора роки тому був російським громадянином і отримав українське громадянство, не проживши в Україні належні за законом п'ять років. Відмовлявся він від російського громадянства? Ніхто точно не знає. Українське отримав з явними порушеннями. Хто ж я для нього? Зрозуміло - іноземний агент, як же інакше. Адже я ніколи не мав російського паспорта. Українські цінності для Новинського, який ніколи до пуття не жив в Україні - іноземні цінності. Українською мовою він не володіє, української літератури не вивчав і не читав.
 
Прем'єр Азаров, мабуть, теж має всі підстави вважати мене іноземним агентом. Адже він не володіє державною мовою моєї країни. В принципі, у мене більше підстав вважати іноземним агентом його, оскільки глава уряду, який не володіє мовою держави, яким він керує - це, що називається , «нереальне палево» , але влада-то у Азарова, а не у мене. Тому, цілком закономірно, іноземним агентом виявляюсь я, а не він.
 
Загалом, продовжувати можна довго. У 2010 році політолог Юрій Романенко говорив, що подвійне громадянство в Україні мають до 70-80% нардепів. Якщо це так, то для них іноземними агентами є, по суті, майже всі українці. Історії з панамським паспортом Пабло Лазаренка та ізраїльським громадянством Черновецького, думаю, всі пам'ятають. Треба думати, такі панамські паспорти приховані на чорний день у багатьох, якщо не у всіх.
 
Відбулася дивовижна для світової практики штука - група осіб, здобувши у країні владу за допомогою різних маніпуляцій, узурпувала її і фактично перетворилася на окупантів, з усіма супутніми таким ознаками. Судіть самі:
 
- Більшість з народних депутатів, які голосували за тоталітарні закони, погано знають і майже не використовують державну мову України, а деякі не приховують свого неприязного до неї ставлення;
 
- Народні депутати від Партії регіонів і КПУ визнають тільки російську концепцію історії України, незважаючи на незгоду з нею мільйонів українців, і офіційно оголосили поза законом будь-яку іншу концепцію;
 
- Партія регіонів і КПУ в парламенті відкрито підіграють інтересам Росії на шкоду національним інтересам України;
 
- Правляче угруповання скасовує вибори в столиці, позбавляючи Київ легітимної влади, й передає владу гауляйтеру, який ніким не обираєтья - як то робили окупаційні німецькі війська в 1941-1944 рр.;
 
- Правляче угруповання займається грабунком підконтрольної території, використовуючи для прикриття МВС, прокуратуру і судову владу, при цьому мова йде не тільки про горезвісні фінансові махінації, але також і про пряме пограбування природних ресурсів - нелегальний видобуток вугілля, піску, глини та інших корисних копалин, які вивозяться за кордон так само, як це було в період німецької окупації;
 
- Народні депутати і міністри зневажають закони і Конституцію країни, в якій знаходяться, обмежуючи корінне населення в правах і свободах;
 
І ось, ця жменька людей із мільярдними капіталами, недоторканністю, мандатами і розкішними заміськими маєтками, справді дивиться на активних українських громадян як на ворожих агентів, тому що ми зараз дійсно представляємо інтереси ворожої їм України, джерелом влади в якій за Конституцією є народ, а не Партія регіонів.

Цікаво, що в період Другої світової війни радянські партизани в окупованій УРСР також вважалися іноземними агентами і диверсантами, що діють на території Німеччини. Тобто, фактично були іноземцями на своїй же землі.

І в сьогоднішній окупованій Україні, де партія, що представляє інтереси одного регіону і отримала на останніх виборах 30 % голосів (менше, ніж у 2007 році, коли вона була в опозиції), має абсолютну владу, тепер теж існують офіційні іноземні агенти.
 
Це не тільки ті, хто співпрацює з міжнародними фондами. Це - мільйони українських громадян, які не мають громадянства Росії, Ізраїлю та Панами, закордонної нерухомості та закордонних рахунків. Ми - іноземні агенти з точки зору окупантів. Засланці у власній країні.
 
Вчора влада отримала мільйони іноземних агентів. І коли вже вона хоче , щоб ми маркували себе таким чином, ми їй це влаштуємо. Свого часу євреї на окупованих нацистами землях з гордістю носили «знаки ганьби» - обов'язкові в Третьому Рейху нашивки у вигляді жовтих зірок. Пропоную всім, кого не залишило байдужим вчорашнє голосування , обзавестися нашивками «іноземний агент» і ходити по вулицях у такому вигляді.

Навіщо приховувати, що у нас тоталітаризм? Давайте допоможемо депутатам довести все до крайнього ступеня абсурду, а заодно покажемо, хто в Україні справжні іноземні агенти.

переклад фашизм переворот

Знак гривні
Знак гривні