Лукаш благословила силову спробу розгону Євромайдану юридично

Імовірність спроби силового розгону Євромайдану зростає. Окрім попереджень, що надходять від комендантів Євромайдану, та інформації про стягнення "беркуту" та бійців ВВ в центр Києва, з'явилася ще одна ознака підготовки силової зачистки "Євромайдану" - спроба забезпечити цьому легальне прикриття, - як люблять "демократи" з партії регіонів, посилаються вони на "європейський досвід".

Оновлено 14:40: Ще один індикатор наближення спроби розгону? З'явилося рішення суду, що забороняє проведення акцій протесту Євромайдану в центрі міста Києва. Однак при цьому, акції "Антимайдану" за дивним збігом обставин, не заборонено.

Як повідомляє УП, сьогодні на брифінгу в Кабінеті міністрів міністр юстиції Олена Лукаш заявила, що акції протесту, які проходять в Україні проти дій влади і за євроінтеграцію, мають "яскраво виражений насильницький характер".

"Останні події в Україні свідчать про те, що окремі акції не відповідають загальноприйнятим європейським нормам і спрямовані на прояв насильства", - вважає Лукаш.

На її думку, все це свідчить про те, що ці акції не можна розглядати як мирні і правоохоронці повинні діяти відповідно.

Після цього Лукаш зачитала більше 10 статей Кримінального кодексу, під які, на її думку, підпадають дії учасників та організаторів мітингів, які проходять зараз в Україні.

Крім того, міністр навела приклади з англійського та німецького законодавства відносно покарання за несанкціоновані акції протесту.

Вона підкреслила, що, відповідно до європейської практики, і українські правоохоронці мають повне право застосовувати силу для припинення незаконних дій мітингувальників.

На нашу думку, це є ще одним серйозним сигналом, що влада готує силовий розгін Майдану, який може відбутися вже сьогодні вночі.

Велике прохання до добровольців із Києва, приїхати сьогодні на ніч на Майдан для захисту мирної акції протесту від можливих дій влади.

В мережі почали з'являтися сторінки для мобілізації добровольців.

Барикада №1, Інститутська, 3

Євромайдан спротив

Знак гривні
Знак гривні