У київській лікарні помер чоловік, побитий Беркутом за Майдан

За словами товариша померлого , 41 -річного чоловіка зупинив наряд силовиків , побив і залишив на вулиці.

У Києві міліція жорстоко побила 41 -річного Павла Мазуренко , який від отриманих травм помер у реанімації. Після побиття потерпілий повідомив друзів по телефону , що силовики побили його "за Майдан".

Товариш Павла Сергій Сиротенко повідомив, що наряд "Беркута" зустрів Павла 18 грудня на вул. Гната Юри дорогою додому. Силовики зупинили активіста , запитали документи .

"Замість документів у Павла була ксерокопія , з цього зробили висновок - приїхав на Майдан , мовляв , паспорт забрали старші . Зі словами " як нам набрид ваш Майдан "троє беркутівців жорстоко побили Павла і залишили на вулиці. Він сам добрався додому. Дружина викликала" швидку ". Приїхали , запропонували везти до лікарні. Павло відмовився , бо дорого , думав , обійдеться . Але не обійшлося. Через два дні він помер у реанімації 12 - ї лікарні на Підвисоцького ", - підтвердив Сиротенко.

За його словами , в медустанову прийшов капітан Шевченківського РВВС, тому що в історії хвороби було записано - побитий на Майдані. Взяв свідчення у дружини Лесі , яка розповіла про всі обставини смерті. Тіло направили на судмедекспертизу.

"Сьогодні судмедексперти встановили діагноз -" пневмонія " . Леся - в ​​шоці. Убили людини і списали на пневмонію " , - обурився він.

За його словами , близькі Павла зараз планують знайти адвоката , щоб юридично можна було довести , що смерть активіста Майдану сталася через побиття , а також щоб знайти винних у побитті , що спричинило смерть.

ЛІГАБізнесІнформ

ОНОВЛЕНО 20:30 Міліція каже, що била не вона

Керівники київського беркуту: Кусюк Сергій та Александров Володимир (праворуч)

мусора міліція люстрація беркут злочин нюрнберг

Знак гривні
Знак гривні