Сміх і гріх у запису і у прямому ефірі (+відео)

У четвер, 21 листопада, відзначається Всесвітній день телебачення. Це професійне свято з´явилося в календарі 16 років тому, а датою для святкування Генасамблея ООН обрала день проведення роком раніше, в 1996 -му, першого Всесвітнього телевізійного форуму. Стартом же сучасного ТБ як такого можна вважати 1923й , коли інженер Володимир Зворикін, який емігрував до США з післяреволюційної Росі , подав заявку на телебачення, засноване повністю на електронному принципі.

Як і будь-яка професійна діяльність, виробництво телепрограм - процес складний і не позбавлений позаштатних ситуацій. Серед яких і курйозні, які зазвичай примушують понервувати знімальну групу, але глядачеві дарують гарний настрій. «Коментарі» зібрали ляпи в прямому ефірі й поза ним, щоб описати, як усе відбувається.

Знайти людину, яка стане, по суті, обличчям програми - завдання нелегке і відповідальне. Деякі потенційні диктори починають вирізнятися ще на кастингу. І згодом стають зірками якщо не телеекрану, то YouTube - точно. Одному з претендентів на ведення «Прогнозу погоди» на одному з краснодарських телеканалів наблизитися до цієї слави, схоже, вдалося.

Чудова дикція - одна з обов´язкових якостей професійного ведучого на ТБ. Яка досягається, серед іншого, читанням скоромовок. В інтернеті можна знайти безліч роликів про те, як ведучі розминаються перед ефіром. Як майстерно «скороговорки переговорить, перевыскороговорить», демонструє ведуча програми «Вісті. Одесса».

Якщо обмовки в прямому ефірі глядач бачить, то те, що відбувається поза, до пори до часу залишається за кадром. Свого часу хітом був запис новини про «Сутичку двох екодзун», однак це - приклад з радіожиття. Втім, на телебаченні абсолютно неможливих новин, які потрібно зачитати з серйозним обличчям, теж вистачає.

Робота поза студією також повна несподіванок. Одна з головних бід для журналістів, що працюють «у полях» - люди, які так і норовлять залізти в кадр. Журналісти своїх почуттів з приводу такої поведінки найчастіше не приховують. І завдяки своїй некоректній, але щирій реакції входять, так би мовити, в історію.

Одна справа, якщо «ліва» людина в кадрі одна. Зовсім інша - якщо їх тисячі. І вони веселі, безпардонні й взагалі голландські футбольні фанати, які приїхали в Україну на Євро-2012.

Загалом, робота на телебаченні, незалежно від країн і континентів, періодично небезпечна, важка і не позбавлена ​​несподіванок. Частину з них глядач побачить і почує прямо ефірі, частину - вже пост-фактум.

курйози ТБ телебачення відео гумор

Знак гривні
Знак гривні