Вибіркове правосуддя. Цятка на Януковичу – злочин, на громадських активістах – ні (ФОТО)

Якщо ви намалюєте Віктора Януковича з червоною цяткою на лобі – вас покарають, якщо ж зобразите аналогічно когось іншого – в цьому органи правопорядку не побачать складу злочину. До такого висновку можна дійти, порівнюючи два документи: судовий вирок Володимиру Неконенко з Сум та повідомлення міліції щодо паплюження будинку батьків громадського активіста.

Громадський активіст «Чорного комітету» Богдан Тицький оприлюднив на своїй сторінці в Facebook відповідь міліції на заяву його батька. В ніч на 13 серпня будинок батьків Тицьківа у Миколаївській області невідомі розмалювали портретами активіста з червоною цяткою на лобі й написами «Смерть зрадникам!»

«Ми вирішили провести невеличкий "слідчий експеримент" і мій тато написав заяву в міліцію по даному інциденту. Було цікаво як відреагує міліція. І ось як вона відреагувала: "кримінальне провадження закрито на підставі п.2 ч. 1 284 КПК України" (відсутність складу злочину), - пише Тицький. - Що найцікавіше, що цим документом міліція визнала, що на паркані було намальоване саме моє обличчя з червоною плямою в лобі і що це пропагує моє вбивство».

Тому Тицьків задався логічним питанням: «Для порівняння, мені цікаво, а за що тоді посадили Володимира Никоненка з Сум? В його випадку було намальовано, за вироком суду, просто чиєсь обличчя з червоною плямою в лобі, яке було визнане непристойним…
Невже суд і міліція офіційно визнали обличчя Януковича непристойним апріорі, а моє пристойним?»

Сумчанина Володимира Наконенка було засуджено до року трудових робіт у січні.

закон янукович влада

Знак гривні
Знак гривні