Українофобський ресторан «Муракамі» запідозрили у відвертому криміналі

Ресторанну мережу «Муракамі», яка цього річ отримала звання «найбільш українофобський заклад громадського харчування» й була нагороджена премією «Гнилий кабак», тепер запідозрили в підпалі машини.

Вночі 30 жовтня на столичній Русанівській набережній невідомі підпалили автомобіль одного з місцевих жителів, який на початку місяця виграв суд у ТОВ «Каре-Альянс», що володіє мережею ресторанів «Муракамі».

Про це повідомляє користувач Facebook Анна Власова. За її словами, у квітні 2013 року на першому поверсі одного з будинків на Русанівській набережній представники компанії почали проводити цілодобовий ремонт.

«Жителі неодноразово викликали міліцію, скаржилися на шум. Ремонтні роботи проводилися навіть у вихідні та святкові дні. Міліція не діяла. Роботи тривали, жителі зверталися до Київської міської адміністрації, СЕС, прокуратури міста Києва і т.д. Органами було зафіксовано, що дозвільна документація на реконструкцію ресторану відсутня. Через деякий час у квартирах, які знаходяться над рестораном «Муракамі» почали з'являтися тріщини. Що було зафіксовано представниками з ЖРЕО-420 і складені відповідні акти. Був викликаний судовий експерт, який встановив, що були знесені несучі конструкції будинку, внаслідок чого і утворилися дані тріщини», - пише Анна.

За її словами, жителі неодноразово зверталися до представників «Муракамі», проте останні обмежувалися відмовками, а потім перейшли на погрози. У результаті жителі квартири, в якій пішли тріщини, були змушені звернеться до суду.

«Суд визнав, що ТОВ «Каре-Альянс» - юридична особа, яка володіє ресторанами «Муракамі», при виконання реконструкції приміщень втрутилися в несучі конструкції будинку, що спричинило появу тріщин у квартирах», - зазначає користувач.

«І ось кульмінація. 30 жовтня 2013 р. о 3 годині ночі підпалюють автомобіль, який належить жителю квартири, який виграв суд. Висновки робіть самі», - каже Анна.

Раніше цьому ж чоловікові авто обливали зеленкою. Тоді він також запідозрив у злочині власників «Муракамі», повідомляє Магнолія-ТВ.

В день захисту прав споживача, 15 березня, громадські активісти руху «Не будь байдужим» вручили мережі ресторанів «Муракамі» премію « Гнилий кабак – 2013». Нагорода вручається закладам, які порушують права україномовних споживачів – системно відмовляються спілкуватися з відвідувачами, надавати меню та рахунки державною мовою.

ukrnet:Происшествия злочин київ кримінал

Знак гривні
Знак гривні