Росіяни запідозрили китайські чайники та праски у шпигунстві (ВІДЕО)

Російська пропаганда, схоже, починає потрохи втрачати відчуття реальності. Днями центральний телеканал цієї країни – канал «Россия» показав сюжет, в якому стверджується, що китайські інженери вбудовують в праски та чайники спеціальні чіпи, які навчилися непомітно шпигувати за росіянами.

В сюжеті стверджується, що праски та чайники автоматично під’єднуються до мереж і розсилають віруси та спам. «Достатньо включити прилади з такою начинкою в розетку, і вони одразу ж підключаються по Wi-Fi до будь-яких незахищених комп’ютерів в радіусі 200 метрів» – стверджується в сюжеті.

Виявити «шпигунські» пристрої підприємцям вдалось завдяки тому, що вага їх була на декілька грамів вища, ніж заявлена в документах.

Ось сюжет телеканалу «Россия»:

Важко зрозуміти, яка мета такого сюжету. Уявити собі китайських хакерів, які вмонтовують в праски чіпи, щоб розсилати через них спам в Росії…. це ж треба мати таку фантазію. Ймовірно, мета появи таких сюжетів – підготовка до боротьби з імпортом китайських товарів в Росії, або ж актуалізація тези про те, що навколо Росії одні вороги.

Джерело: watcher.

агенти ukrnet:За рубежом росія абзац

Знак гривні
Знак гривні