У Росії вічно згасаючий олімпійський факел раптом «вибухнув» полум’ям (ВІДЕО)

Чергова неприємність з олімпійським вогнем: під час естафети в Костромі факел буквально вибухнув полум’ям в руках у вогненосця. Раніше факел Олімпіади-2014 в Сочі неодноразово гаснув.

Спочатку російські ЗМІ повідомляли, що неприємність трапилася, коли факел несла 13-річна спортсменка. За інформацією журналістів, вона начебто отримала опіки, але продовжила нести олімпійський вогонь.

Пізніше ці повідомлення частково спростував президент оргкомітету "Сочі-2014" Дмитро Чернишенко. "Написане в ЗМІ не є правдою, ніяких опіків не було, факел не вибухав у руках учасника. А "13-річною дівчинкою" є дорослий співробітник юридичної служби оргкомітету "Сочі-2014". Було сильне полум'я, яке швидко погасили, а потім підпалили, як і годиться, від вогню, який був у лампаді зберігачів вогню, і естафета продовжила свій шлях", - цитує Чернишенко РІА «Новости».

На відео інциденту, яке потрапило до інтернету, дійсно важко розібрати, хто саме ніс факел. Видно лише величезне полум’я, що виходить з факелу.

Естафета олімпійського вогню перед олімпіадою в Сочі-2014 обіцяє стати найтривалішою і наймасштабнішою в історії зимових Олімпійських ігор. Передолімпійський марафон розпочався 7 жовтня 2013 і завершиться в день відкриття Олімпіади 7 лютого 2014 року. Протягом 123 дні естафети олімпійські факели подолають понад 65 тисяч кілометрів на машинах, поїздах, літаках, на російській трійці й оленячих упряжках. Вогонь побачать понад 130 мільйонів жителів Росії, він побуває в столицях усіх 83 суб'єктів Федерації. Крім того, олімпійський вогонь побуває на Північному полюсі, на дні Байкалу, на вершині Ельбрусу, в космосі.

олімпіада спорт росія

Знак гривні
Знак гривні