Темна сторона. Зворушлива історія про повію, безхатька та покинуту дитину (ОНОВЛЕНО)

Покинута під Києвом дворічна Катя вчора переїхала з лікарні до Будинку малятки в Боярці.

Видання «Вести» дізналося, хто її батьки, і як дівчинка опинилася одна на Одеській трасі.

Маленька Катя

Покинута

Київ буквально сколихнула історія маленької дівчинки Каті, котру невідомі виставили з машини біля ресторану на 7-му кілометрі Одеської траси і поїхали. Охайно одягнена маляча сказала міліціонерам тільки те, що її звуть Катя, а маму - Олена. Як виявилося, цьому діалогу передували події, за якими можна було б писати роман.

Першим Катю на зупинці «Чабани» зауважив безхатько Олександр на прізвисько Зеленка. За його словами, під'їхала стара біла іномарка, відкрилися задні двері, - і крихітну дівчинку виштовхнули на зупинку. Машина рвонула вперед, а дитя розгублено озиралося.

«Дитина зростом мені по коліно стояла і дивилася у всі боки. Я почав дзвонити в міліцію, але там порадили звертатися в соціальні служби і кинули трубку. Я не міг залишити Катюшу на вулиці, адже ступи вона крок - і виявиться на дорозі під машиною», - розповідає Зеленка.

На фото: Дівчинку від смерті врятував безхатько - він всю ніч грів її обіймами на місцевому кладовищі і годував цукерками. А дитя всю ніч плакало і кликало маму.

Чоловік взяв дівчинку на руки і поніс на кладовище, яке знаходиться недалеко від цього місця - саме тут він і мешкає. Прямо на землі лежить шматок старого матраца. Всю ніч безхатько тримав малу на руках, грів своїм тілом. «Вона сильно плакала, просила молока і кликала маму. На ногах були кросівочки, надіті на босу ногу, вона була вся брудна, я її помив», - каже чоловік.

Він назбирав на кладовищі цукерок і годував ними дитини, а в сусідньому магазині купив їй великого розміру червоні шкарпетки. Маленьких там не знайшлося. До вечора зрозумів, що з дитиною треба щось робити, адже ночі вже холодні і довго на вулиці дівчинка не протримається. Тоді він і повів малечу до розташованого неподалік ресторанному комплексу «Чабани».

«Цей безхатько прийшов до нас у вівторок десь о четвертій годині. Підійшов до заднього входу і каже, що це не його дитина. Я запитав у дівчинки, де вона живе, а вона відповіла, що вдома. Запитую: «Їсти хочеш?» Каже: «Дуже». Нагодували її рисом з овочами і котлетою. А вона попросила морозиво і молоко - ми дали. Потім викликали міліцію», - розповів начальник охорони ресторану Володимир Карповець. Співробітники подарували малечі ведмедика з сердечком і дали цукерок.

Матір на трасі

Продавці з магазину в селі Круглик, побачивши фото дитини, згадали Катю. «Це точно вона! Приходила з мамою часто. З'явилися вони тут місяці два тому. Матуся брала тільки горілку, а коли дівчинка починала сильно плакати і просити їжу, могла їй пару цукерок взяти», - кажуть у магазині.

Мати Каті, Олена, з'явилася з нею в селі Круглик у липні. «Її привезли сюди друзі, двоє чоловіків (обох звати Сашами) та їх 25- річна подруга Ірина Патока. Вони знімали у мене трикімнатний будиночок. Спочатку вона у них прибирала, сподівалася знайти роботу, а потім з'ясувалося, що чоловіки - колишні зеки і сутенери, а дівчина - повія. Олена теж на трасу пішла працювати», - каже власник будинку Володимир.

У ніч з неділі на понеділок у будинку була велика бійка. «Я прибіг, і мені погано стало. Вибиті всі вікна та двері, стільці та меблі були розбиті на друзки, а моїх постояльців і слід прохолов», - каже Володимир.

Сусіди нам розповіли, що вони наглядали за Катею, поки мама працювала на трасі. «Вона їхала в десять ранку і поверталася в дев'ять вечора. Сусіди приносили дівчинці одяг та іграшки. Іноді Олена просила у нас телефон і дзвонила своєму чоловіку Жені, розповідала, що втекла від нього, бо він сильно її бив. А місяць тому привела сюди колишнього зека Діму, сказала, що буде з ним жити», - розповідає сусідка Алла.

На фото: У цьому будинку в селі Круглик жила Катя з матір'ю Оленою і компанією сутенерів.

«Колеги» Олени по трасі розповіли, що не бачили її вже три дні. «Ми самі їй руки повідривали б за таке. У мене двоє дітей з мамою живуть, але вони доглянуті. А у Каті весь час шмарклі течуть, дитина нічого, крім смаженої картоплі, ніколи не їла. Я до них у гості раз прийшла, вся кімната в диму, сидять зеки, і там дитина. Я банани принесла, а Катя їх раніше ніколи не бачила. Мене обняла і сказала, що дуже любить. Я вас прошу, якщо Олена знайдеться, то не віддавайте їй дитину. В інтернаті хоч жива залишиться. І нехай її похрестять, адже досі вона нехрещена», - сказала Настя, яка теж працює на трасі.

Батько і бабуся

Відшукали журналісти і справжнього батька Каті. Олена з чоловіком Євгеном Коржуком жила в селі Вільхове Кіровоградської області. Коли зателефонували батькові, то він був явно нетверезий. «У мене бабок нема приїхати, не могли б ви мені її переслати. Я Катю люблю і буду дбати про неї, - пообіцяв Євген, а потім розплакався. - Вона народилася 28 березня, робили кесарів, я стояв і молився, поки операція йшла. Дитину в житті пальцем не торкнув, вона від мами до мене бігла, коли та її била. Ми прожили чотири роки, батьки мої будинок нам віддали, а самі поруч живуть. Я Олену весь час запитував: «Чого тобі не вистачає?» Часто в загули йшла, один раз на три дні пропала, я з дитиною сидів. А повернулася вона з міліцією, у когось вкрала щось, зараз ось повістка їй до суду прийшла. А вчора Олена мені подзвонила. Погрожувала, що розлучиться, бо вагітна і зустріла нове кохання. Раніше давала на дві хвилини поговорити по телефону з Катюшею, та просила її забрати додому. А цього разу трубку дитині не дала».

А от бабуся Каті Надія Стогній вчора дізналася про онучку по телевізору. Вона збирається до Києва. «Я тільки що її по телевізору впізнала. Допоможіть її знайти, я документи зібрала, приїду за нею», - розплакалася бабуся.

Міліція шукає маму

Катю Коржук (таке її прізвище) відвезли до дитячої лікарні в Боярку Київської області. Там медики обстежили дитину і передали до будинку маляти.

«Маму дівчинки ми досі не знайшли. Але шукаємо і продовжуємо шукати. У нас є певні напрацювання. Попередньо ми встановили коло її рідних, але всі вони знаходяться в інших областях», - сказав начальник прес-служби обласної міліції Микола Жукович.

За його словами, бабуся зіштовхнеться з труднощами з усиновленням онуки - спочатку треба відшукати матір і позбавити її батьківських прав.

ОНОВЛЕНО (19.10 о 00.01): На превеликий жаль, видання Вести, з якого ми передрукували цю зворушливу історію, припустилося помилки, повіривши безхатькові Сашку Зеленці. Журналісти ТСН провели більш глибше розслідування і виявили, що безхатько – товариш матері Катрусі. Більше того, вони знайшли матір дівчинки в той момент, коли вони з безхатьком спали в одному ліжку разом.

А дівчинку в безхатька відібрали охоронці заправки, коли він вночі прийшов з нею купувати горілку.

Тексти просять вибачення у читачів за те, що прийняли на віру матеріал колег. Більше з видання Вести передруків не буде. На жаль, наша редакція не має достатньо ресурсів, щоб самостійно проводити оперативні розслідування з виїздом за межі столиці.

Сюжет ТСН дивіться тут

ukrnet:Происшествия діти київщина бідність

Знак гривні
Знак гривні