Погроми в Росії (ФОТО)

Більше 20 постраждалих, понад 380 затриманих, розбитий торговий центр, перевернуті автомобілі - такі результати заворушень, що відбулися на вихідних у московському районі Бірюльово.

Приводом для заворушень стало вбивство 25-річного Єгора Щербакова. У ніч на 10 жовтня його зарізав виходець з Кавказу. Свідком розправи стала дівчина вбитого.

Спочатку ініціативна група організувала "народний схід" з вимогою знайти вбивцю - звучали звинувачення на адресу слідчих, які нібито належним чином не виконують свої обов'язки. Місцеві жителі організували патрулювання району.

Після цього радикально налаштована частина учасників "народного сходу" в кількості більше 1000 людей, під проводом націоналістів та футбольних фанатів розбила вітрини в торговому центрі "Бірюза", а потім рушила до овочевої бази, де працюють мігранти.

Обурені люди зламали в'їзні ворота овочевої бази, пошкодили три холодильних камери. На площі біля станції "Бірюльово-Товарна" місцеві жителі розбили припарковані автівки та влаштували погром у наметі, де торгували кавунами.

Ситуацію вдалося врегулювати лише після півночі. У розгоні бешкетників брали участь більше 1000 бійців ОМОНу, терміново стягнутих до Москви з найближчих регіонів.

При розгоні учасників заворушень постраждали шість поліцейських, двоє співробітників ОМОНу були госпіталізовані.

За даними джерел у медичних колах, всього в ході заворушень травми різного ступеня тяжкості отримали 23 людини. Вісім з них направлені до медичних стаціонарів, шестеро від госпіталізації відмовилися, ще дев'яти громадянам призначено амбулаторне лікування.

У поліцію були доставлені 380 затриманих, які ймовірно брали участь у заворушеннях. Їх допитують у кримінальній справі про хуліганство. Поки затримані проходять у справі як свідки. Серед затриманих виявилися і 14 прихильників забороненої Націонал-більшовицької партії, яких зняли на станції "Бірюльово-Товарна" з електрички. При собі у молодих людей були газові балончики.

Щодо вбивці Єгора Щербакова інформацію правоохоронці поки не розголошують. За одними даними, це торговець шаурмою, за іншими - збиральник металобрухту з Азербайджану.

На місці загибелі Єгора.

За матеріалами російських ЗМІ.

Фото: РИА Новости, bigpicture.ru, drugoi.livejournal.com.

бунт росія ukrnet:За рубежом протести Фото

Знак гривні
Знак гривні