В Криму селяни повстали проти агрофірми та продажних суддів (ФОТО)

Близько 250 осіб вийшли на вулиці с. Віліно в Бахчисарайському районі з вилами, плакатами та опудалами продажних суддів, бандитської влади та рейдерів, яких стали палити.

Більш того, біля контори агрофірми мітингувальники підпалили старий «Москвич». Таким чином, люди вимагають зупинити свавілля агрофірми, яка відбирає у них землю, повідомляє сайт «Крим.Коментарі».

Співробітники ДержНС оперативно намагаються гасити всі займання, а працівники міліції закликають радикально налаштованих селян заспокоїться, але поки безрезультатно.

Сьогодні біля ринку «Південний» у селі Віліно зібралися громадяни з числа пайовиків сіл Бахчисарайського району, незадоволених рішенням Вищого господарського суду України про законність розпаювання та видачі державних актів на території Вілінської та Песчанівської сільських рад.

Раніше пайовики вже неодноразово перекривали трасу Сімферополь- Бахчисарай і підпалювали гумові покришки, задиміли все їдким чорним димом.

На такі заходи селян змусила піти «Арофірма «Крим». 16 років тому колишні працівники колгоспу отримали земельні та майнові паї, але комерційна фірма, що проголосила себе правонаступницею колгоспу, через суд відбирає у людей ділянки.

Селяни жили спокійно майже 1,5 року, адже були переконані, що в суді відстояли своє право на земельні ділянки. Але з´явилося нове рішення суду, і знову комерсанти зазіхають на їхню землю.

Верховний суд України ухвалив рішення на користь агрофірми, частково задовольнивши її позов і направивши справу на повторний розгляд до Вищого Господарського суду.

протест крим земля суд влада

Знак гривні
Знак гривні