Українці – одні з найбідніших в Європі, а от поляки – багатші за росіян

Українці є одним з найбідніших народів світу поряд з більшістю держав Африки.

Про це свідчить звіт з останнього дослідження світового багатства Global Wealth Report, підготовлений аналітиками швейцарської Сredit Suisse.

У середньому річний дохід громадянина України складає менше 5 тисяч доларів, що в 10 разів менше, ніж у середній світовий показник.

На європейському континенті, крім України, до числа найбідніших країн увійшли тільки Білорусь і Молдова, а громадяни цих найближчих безпосередніх сусідів українців мають дохід від 5 до 100 тисяч доларів.

При цьому найбільші на Заході сусіди українців, поляки, виявилися багатшими ніж росіяни: аналітики оцінили їх доходи від 25 до 100 тисяч доларів , у той час як у Росії - від 5 до 25 тисяч доларів.

Згідно з дослідженням, найбагатшими жителями планети - з 200 включених до нього країн - є громадяни Швейцарії з середнім майном понад 500 тисяч доларів.

У десятку найбагатших увійшли австралійці а також жителі Норвегії, Люксембургу, США, Швеції, Франції, Сінгапуру, Бельгії та Данії з активами від близько 400 до 250 тисяч доларів.

За даними дослідження досі "10% світового населення володіє 86% світового багатства". За оцінками Сredit Suisse, за останній рік вартість майна жителів країн, включених у дослідження, зросла майже на 5% - до 241 трильйонів доларів.

Джерело: Gazeta.ua

єс бідність економіка дослідження митний союз ukrnet:Экономика

Знак гривні
Знак гривні