Нардепи шукають фашизм вже й в україномовних книгарнях

Народний депутат, ім’я якого наразі невідоме, нажалівся органам правопорядку на книгарню «Київська криївка», що знаходиться в столичному «Метрограді».

26 вересня до крамниці завітала міліція. Міліціонери запевнили, що прийшли за скаргою одного з депутатів Верховної Ради, повідомляє «Свідомо» з посиланням на видавництво "Зелений пес". У "Криївці" вони вимагали документи на право торгівлі та перевіряли інформацію про торгівлю фашистською символікою.

Оглянувши приміщення, міліція впевнилась, що фашистської символіки у "Київській криївці" немає. Проте оперуповноважений Сланін усе одно запросив представників крамниці до Шевченківського райвідділку, де ознайомився із усіма дозвільними документами на торгівлю. Сланін повідомив, що міліція прийшла за скаргою одного з депутатів Верховної Ради. Назвати прізвище цього депутата оперуповномочений відмовився. Будь-яку інформацію представникам "Київської Криївки" пообіцяли надати хіба що за адвокатським запитом.

"Ми розуміємо, що цей візит є ланкою того самого ланцюжка, що й виявлення «фашистської» символіки на трибунах матчу Україна-Сан-Марино, а також усієї так званої «антифашистської», а насправді антиукраїнської кампанії. «Криївка» у Метрограді працює абсолютно законно, має усі необхідні документи і не збирається згортати чи змінювати напрям своєї діяльності. Одночасно, розуміючи, що декому категорично не подобається присутність національної символіки та культурного продукту, ми закликаємо громадськість та журналістів взяти під контроль дії правоохоронних органів, які останнім часом перетворилися у сліпу зброю антиукраїнського лоббі в українській владі", - прокоментував інцидент "Зелений пес".

книгарні київ антифашисти

Знак гривні
Знак гривні