Історія наочно. Мапу Брукліна розфарбували в залежності від віку забудови

Досить оригінально до бачення міста підійшов електронний журнал BKLYNR. У рамках проекту Brooklyn's Past and Present головний редактор журналу Томас Риль розфарбував на мапі Брукліна 320.000 будівель відповідно до їх віку.

Будинки старіше 1825-го року показані синім кольором, до 1850 - зеленим, до 1900 - жовтим, і так далі в бік червоних, найсучасніших. Дати будівництва будинків були отримані з бази даних Департаменту міського планування Нью-Йорка, а також з проекту NYCityMap.

За такою візуалізації відразу зрозуміло, що мисливцям за стародавніми будинками найкраще гуляти по районах поблизу Бруклінського мосту. В основному ж центр Брукліна має вік близько ста років. А саме модернове житло - цілими кварталами - розташовується на південному сході. При бажанні по цій карті можна прокладати і маршрути прогулянок, витримані в одній епосі, щоб еклектика не дратувала. Або більш серйозні питання вирішувати. Наприклад, вибираючи собі будинок для купівлі або квартиру для оренди, люди зазвичай бачать лише невелику околицю, але не знають весь район. А тим більше - вік будівель.

Детальніше з мапою можна ознайомитися тут.

концепція інфографіка мапа місто

Знак гривні
Знак гривні