Війна «тітушок». Судова заборона на прізвище та компромат на прихильницю Вадіка Румина ОНОВЛЕНО 20:57

Захисники Вадима Тітушка, який звинувачується у побитті журналістів під час мітингу 18 травня, мають намір заборонити використання його прізвища як загальну назву.

Про це повідомляє газета "Вести" з посиланням на захист підсудного.

Як відомо, після початку кримінального провадження у цій справі "тітушками" стали називати молодих спортсменів, яких залучають як бойовиків на мітингах і рейдерських захопленнях.

"Справа дуже складна, тому що тут замішана політика. І з Вадима зараз намагаються зробити цапа відбувайла, мовляв, хтось же повинен відповісти за події 18 травня в Києві", - заявила захисник Тітушко Оксана Шкода.

Вадим Тітушко та Оксана Шкода

"Тому ми будемо намагатися, щоб йому вирок, якщо таки його визнають винним, був мінімальним - умовний термін (йому загрожує до чотирьох років в'язниці)", - додала вона.

За її словами, зараз Тітушко намагається вести звичний спосіб життя: "Щодня ходить на тренування і готується до навчання, кидати вуз не має наміру".

Як відомо, за підозрою у нападі на журналістів 18 травня в центрі Києва був затриманий Вадим Титушко. Він був у складі групи з близько 50 осіб, які влаштували бійку зі свободівцями на Великій Житомирський. Співробітники міліції "проявили нерішучість" під час інциденту з побиттям журналістів Ольги Сніцарчук та Влада Соделя. Шевченківський райсуд Києва випустив Титушка під заставу 22940 гривень.

Фактично одразу після публікації інформації в газеті «Весті» в інтернеті з’явився компромат й на саму Оксану Шкоду. Дмитро Різниченко, який зараз готує до запуску інформаційний проект «Відділ пропаганди», виклав у своєму блозі інформацію про судимість Оксани Шкоди та підбірку її фотографій з адептами «Русского міра».

На жаль, інформацію про судимість перевірити через Єдиний реєстр судових рішень неможливо, оскільки він наповнюється документацію тільки з 2006 року. Тож ТЕКСТИ вирішили передрукувати пост Різниченка та подати реакцію самої Оксани на його повідомлення.

Ось що пише Різниченко:

До редакції "Відділу пропаганди" не раз доходили чутки, що знаменита помічниця Віктора Медведчука, журналістка Оксана Шкода у свій час відсиділа чималенький строк у тюрмі. Чутки стверджували, що сиділа Оксана Шкода не за якесь дрібне шахрайство, а за розповсюдження наркотиків, при чому в особливо великих розмірах. Проте доказів на руках ми не мали, і коли, було, випадково згадали про цей епізод її біографії в коментарях на "фейсбуці", наш акаунт заблокували на добу - "за наклеп".

Ну що ж, наклеп - не наша спеціалізація, ми любимо істину. Було проведено спеціальне розслідування, і ми з великою втіхою представляєм шановним читачам його результат.

5 років 6 місяців по статті 229-1, частина друга.

Беручи до уваги, що суд дав Шкоді більше п'яти років, значить, у складі її злочину було або залучення у наркоманію неповнолітніх, або вона розповсюджувала наркотики у школах, або оперувала великими партіями, або торгувала особливо небезпечним зіллям, або притягалася за цей злочин не вперше. Про ці подробиці, ми гадаємо, Оксана Шкода може розказати і сама, якщо хто спитає.

Для тих, хто, можливо, не в курсі щодо цієї визначної особистості: Оксана Шкода - не просто якась пересічна журналістка, яка змогла задружитися з самим путінским кумом. Вона є послідовною прибічницею "Русского міра", і постійно працює проти України в усіх можливих анти-українських організаціях, від вітренківського ПСПУ та "Євразійського союзу" і до "Українського вибору" включно.

Оксана Шкода з Віктором Медведчуком

З Дугіним в ЄСМ.

З Добкіним.

З Бузиною.

З Дурнєвим.

З Януковичем.

"Це "Русскій мір" в Україні, і це його кадровий склад", - резюмує Різниченко.

Сама Оксана сприйняла цей інформаційний витік зі своєрідним гумором. і нічого не спростувала Зокрема, ось які коментарі вона залишила на своїй сторінці в ФБ під посиланням на пост Різниченка:

Ксюша Шкода: Рекламируйте дальше. Никто не против. Только я помощница самого Путина, а не Медведчука)))

Ксюша Шкода: Так мало ли с кем я фотографируюсь) а вообще мне нравится эта война компроматов. И то, что это все распространяют ущербные нацюки - тоже. Значит, мы на правильном пути. Дерзайте!

оновлено 20:53

Пізніше з'явилися і оaіційні коментарі Шкоди та прес-служби Медведчука.

ОксанаIrjlf дала коментар "Дусі" з приводу матеріалу Різниченка та підтвердила свою судимість.

"...Я ніколи не приховувала той факт, що я судима. Так, дійсно, в 90-х роках я сиділа і підстава моєї відсидки - така ж підстава, як і справа проти Тітушка. Так, дійсно, стаття стосується перевезення наркотиків: це була групова справа, там було задіяно дуже багато людей; хто зміг, відмазалися і отримали умовні терміни, але кілька людей, включаючи мене, сіли", - заявила Шкода.

"Так, все це відбувалося в Харкові, в Московському районному суді і дійсно я була "при справах" - скажімо так, я була в курсі деяких кримінальних дій. Цим займався мій співмешканець, хлопець, якого посадили, і власне, всі знайомі, і тим більше я - всі пішли по цій справі", - повідомила вона.

Однак не це обурило журналістку, а те, що її назвали помічницею Медведчука.

"Власне, за те, що було, я вже відсиділа і не збираюся за це ні перед ким звітувати. Єдине, що мене обурило в цій публікації - справа не в документах, зрозуміло, що будь-хто може поїхати, посидіти в архівах, заплатити, я сама як журналіст це роблю; справа не в них - а в тому, що автор, Резніченко, не надав докази того, що я - помічниця Медведчука. Яким боком там у заголовку Медведчук? Мало з ким я фотографуюся - там є мої фотографії з Януковичем. Чому тоді я не помічниця Януковича? Може, Резніченко розкопає, що я десь в штаті числюсь у Медведчука?" – заявила Оксана.

І наостанок Шкода приголомшила:

"Загалом, я знаю, що ця публікація - реакція на вчорашнє моє поширення інформації про порнофотографію свободівця Ханенка".

Цікаво, що на публікацію Резніченка також відреагувала прес-служба "Українського вибору" на чолі з Медведчуком.

У повідомленні, яке отримала "Українська правда", йдеться про те, що Шкода ніколи не була помічницею Віктора Медведчука, а їхнє спільне фото було зроблено під час інтерв'ю виданню "2000.net.ua".

"Поява цієї "качки" стала ще одним епізодом ретельно спланованої кампанії з дискредитації громадського Руху "Український вибір" і особисто Віктора Медведчука", - заявила прес-служба.

шкода тітушко агенти русскій мір медведчук

Знак гривні
Знак гривні