Сесія Київради. Беркут побив нардепа. Влада прикрилася «тітушками» (+фото, відео)

Секретар Київради Галина Герега відкрила сесію, а через 10 хвилин її закрила. Цього часу вистачило депутатам від «Партії регіонів», аби ухвалити усі потрібні владі рішення.

Як передає кореспондент «Коментарів», у залі зареєструвалися 79 депутатів. Герега заявила, що на сесії буде розглянуто низку соціально-економічних питань.

Водночас, декілька народних депутатів від опозиції прорвалися в будівлю через вікно на першому поверсі. Вікно було зламане.

Голова фракції «БЮТ-Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова заявила, що на засідання депутатів не пускав, зокрема, нардеп від Партії регіонів Владислав Лук’янов.

«Нардеп від ПР Владислав Лук’янов, коли я намагалася вийти із Київради і вимагати, щоб пропустили інших журналістів та нардепів сказав мені: «Ви ж розумна людина. Я заблокував двері і не відчиню їх!», – написала Меліхова у Facebook.

За її словами, в самій будівлі Київради не працювали ліфти.

«Хол навпроти ліфтів на 4 поверсі, де знаходиться зал засідань, завалений меблями. Кабінет директора департаменту промисловості та розвитку підприємництва перетворили на штаб провладної більшості ВРУ. У нього то заходять, то виходять регіонали», – написала Меліхова.

Водночас, через 11 хвилин після відкриття сесії Герега оголосила про її закриття, зазначивши, що всі питання розглянуті.

Опозиційних депутатів, яким вдалося прорватися у будівлю Київської міськдержадміністрації, співробітники «Беркута» заблокували в одному із приміщень мерії.

Про це повідомив народний депутат від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко.

«Оскільки нас не пускали, ми зайшли через вікно (в будівлю Київради - ред.). Нас було близько 30 осіб, проте туди нагнали співробітників «Беркута», яких було в рази більше. Вони заблокували нас у цьому приміщенні», – зазначив Іллєнко. При цьому він наголосив, що серед учасників акції було помічено низку нардепів від Партії регіонів, які керували діями міліції.

«Головним там був нардеп Владислав Лук’янов», - сказав «свободівець».

"Беркут" теж увірвався через вікно вибивши його. Під час "штурму" один з "бійців" бив кулаком в обличчя народного депутата від "Свободи" Едуарде Леонова.


Про це свідчить відео, яке зняв фотограф Lb.ua Максим Левін.

Відео з іншого ракурсу

У свою чергу, народний депутат від «Батьківщини» Леонід Ємець наголосив, що співробітники правоохоронних органів жодним чином не відреагували на те, що вони є нардепами і силою утримували їх у приміщенні. «Можна сказати, що нас взяли в заручники», – констатував Ємець.

Через деякий час співробітники міліції зробили нардепам від фракції «Батьківщина» Арсенію Яценюку, Сергію Пашинському, а також «свободівцю» Андрію Іллєнку просторовий коридор і депутати вийшли з мерії через розбите вікно, через яке вони потрапили в будівлю.

До речі, для забезпечення "масовки" влада столиці зобов’язана виділити по 20 вчителів від кожного району для участі у мітингу під Київрадою на підтримку проведення сесії

Про це розповіли вчителі, які прийшли сьогодні під стіни Київради.

За їхніми словами, перед акцією складалися списки, які прямували до райвно. «Всього у списку мало бути мінімум 20 викладачів», сказала одна з вчительок, що попросила не називати своє ім’я.

Водночас деякі учителі, які зібралися під стінами Київради, попри вказівки, почали активно виступати проти сесії напівлегітимної Київради і за проведення виборів. Крім того, відомо, що вчителям заплатили за участь у мітингу під КМДА. Однак, яку суму – невідомо.

Що характерно, під стінами Київради не обійшлося без провокацій - на опозиційних активістів напали "спортивні журналісти", а на журналістів справжніх - "беркутята".

Зокрема, під час виступу народного депутата від ВО «Свобода» Андрія Іллєнка сталася бійка за участю «спортсменів-тітушок»

Як передає кореспондент «Коментарів», під час виступу невідомі почали викрикувати провокаційні гасла на адресу Іллєнка. Почалася словесна перепалка, яка переросла в масову бійку. У бійці брали участь понад 10 осіб. В хід йшли всі підручні засоби, зокрема, кийки, штативи тощо.

Кілька людей отримали удари по голові та тулубу.

Зокрема, як повідомляється на сторінці ВО «Батьківщина» у Facebook, до народного депутата від «Батьківщини» Степана Кубіва приїхала «швидка допомога». У нього діагностують важкий забій живота і є підозра на перелом ребер. Лікарі на місці роблять йому кардіограму.

Крім того, на вулиці перед будівлею Київради сталася сутичка між співробітниками спецпідрозділу «Беркут» та журналістами.

За словами кореспондента «Коментарів», журналісти намагалися взяти коментар у співробітника міліції, оточивши його. У цей час загін «беркутівців» «навалився» і відтіснив журналістів від співробітника міліції, відштовхнувши операторів. «Беркутівці» взяли працівника міліції в кільце і відвели його до автомобіля.

тітушки сутички беркут київрада протести Фото київ влада

Знак гривні
Знак гривні