«Беркут» розігнав мітинг учасників Врадіївської ходи (ВІДЕО)

Сьогодні вночі спецпідрозіл "Беркут" розігнав мітинг на Майдані. 4 автобуси "Беркуту" прибули о 23:30, і одразу оточили мітингувальників. Люди стали в коло, співали гімн України, і кричали "зрадники у погонах", "Слава Україні, смерть ворогам", "зека геть". Сутички тривали близько 40 хвилин.

"Беркут" по одному висмикував людей, і виносив за руки і ноги. Одному з учасників мітингу стало зле. "Беркут" також відібрав раніше встановлені 2 намети. Людей саджали в автобуси, на яких вони приїхали до Києва. Хтось з націоналістів кинув димову шашку.

Відтак бійці "Беркуту" почали відтісняти людей далі до метро "Хрещатику". Під час тисняви від міліціонерів дісталося камері 5 каналу.

Перед цим представник київського управління благоустрою з 23:15 намагався вручити учасникам мітингу на Майдані повідомлення про незаконність встановлення наметів.

Однак люди відмовились приймати повідомлення, заявивши, що не знають, хто власник наметів. Вони також не погодились, що намети — це тимчасова архітектурна форма, як сказано у приписі.

О 22 годині біля наметів було 130-150 осіб. Серед них матері, які прийшли у четвер під МВС, щоб розповісти про знущання правоохоронців на їхніми синами. Там же були люди з Полтави і Кіровоградщини, які долучились до Врадіївської ходи, і пішки йшли до Києва.

Серед мітингувальників була і київська вчителька Ніна Москаленко, у якої два високопоставлені міліціонери намагаються через рейдерів відібрати будинок. Москаленко каже, що має підтримати цих людей, бо вона така сама жертва свавілля, як і інші люди.

Раніше,правоохоронці заявили, що розганяти мітингувальників не збираються, але пізніше нагадали, що їхня акція має закінчитися до вказаного у заявці часу – до 23.30.

Джерело: Українська правда.

Нагадаємо, що вчора з'явилося відео де організатори Врадіївської ходи обговорюють суму за те щоб вивести ходу з Києва. Ціна питання 100 тис. доларів. Торгувалися з лідером КУПРу Сергієм Мельниченком та лідером УНА-УНСО Ігорем Тополею начебто журналісти невідомої до цього телекомпанії V-TV.

міліція протест врадіївка київ абзац

Знак гривні
Знак гривні