Регіонал: «Ми не можемо допустити, щоб міліцію розірвали»

Схоже, у Партії регіонів не на жарт злякалися нападів на відділки міліції. Проте, за своєю давньою звичкою, регіонали пропонують боротися з цим явищем не шляхом проведення реформ, а посиленням відповідальності за зазіхання на працівників міліції.

Зокрема, регіонал Микола Джига, який зараз є заступником голови парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією, повідомив у коментарі виданню " Коммерсант-Украина", що зараз готується цілий пакет документів про посилення покарань за напад на правоохоронців.

Микола Джига

"Якщо хтось чекає, що буде змінений міністр, то він помиляється, – додав Джига. – Зараз буде посилено роботу з особовим складом, особливо в районних та міських відділах внутрішніх справ. Події у Врадіївці – це ганьба для влади, але те, що відбулося у Києві – це чистої води провокація. Працівники міліції потрапили до лікарні. Необхідно, щоб хтось поніс за це відповідальність. Ми не можемо допустити, щоб міліцію розірвали".

На початку липня у Врадіївці Миколаївської області мешканці штурмували місцевий райвідділ міліції. Вони вимагали арештувати капітана Дрижака, якого разом зі ще одним правоохоронцем підозрювали у зґвалтуванні та побитті Ірини Крашкової.

Минулої п'ятниці штурмом брали вже Святошинський райвідділ міліції у Києві. Причиною став інцидент на ринку "Шлях", коли міліціонер вдарив членкиню "Свободи" Ірину Бондар. За версією міліції, активістку не вдарили, а вона сама наштовхнулася на долоні міліціонера.

міліція протест реформи влада

Знак гривні
Знак гривні