Кравчук назвав зрадниками депутатів, що підписали звернення про визнання Волинської трагедії геноцидом

"Надмірна політизація питання польсько-українського конфлікту в роки Другої світової війни, яку ми спостерігаємо цього року, не принесла жодної користі у наближенні нас до важкої правди про минуле"

"Із польського боку звучать безвідповідальні заяви про "геноцид поляків на Волині", які не відповідають ані історичним фактам, ані юридичним визначенням цього явища. Польські політики говорять лише про польські жертви, нехтуючи пам’яттю загиблих українців", - заявив Кравчук.

"Їхня риторика свідчить не про прагнення порозуміння з українцями, а про бажання повної капітуляції іншої сторони", - вважає перший президент України.

За його словами, "українська ініціатива порозуміння, висунута Громадським комітетом примирення, не знайшла відгуку у наших сусідів".

Ще більше обурення у Кравчука викликала поведінка українських депутатів із парламентської більшості.

"Заява 148 з них із закликом до польського Сейму визнати події на Волині геноцидом – безпрецедентний у світовій історії випадок, коли політики просять законодавчий орган іншої держави звинуватити у найважчому із злочинів представників свого народу", - зазначив він.

"Це антигромадський, антинаціональний крок, що може бути прирівняний до національної зради. Ці 148 депутатів (більшість з яких ігнорує одну з найбільших трагедій в минулому України – Голодомор, що був злочином геноциду проти мільйонів українців) розтоптали нашу історію", - заявив Кравчук.

За його словами, "їхній безвідповідальний крок додатково радикалізував ситуацію в Польщі, додаючи аргументів тамтешнім антиукраїнським політикам".

джерело: УП

зрада депутати польща

Знак гривні
Знак гривні