«Мамо, повернися!» Діти з Львівщини проїдуть Європою на велосипедах, щоб привернути увагу до проблем заробітчан

У суботу, 13 липня, у Центральному парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького відбудеться благодійний концерт «Мамо, повернися!». У такій спосіб організатори підтримують Міжнародний дитячий веломарафон «Мамо, повернися!» (Україна-Італія). Під час веломарафону 8 дітей з міста Соснівка (зона екологічної катастрофи) проїдуть на велосипедах через 6 країн Європи, закликаючи заробітчан: «Мамо, повернися!».

Учасниками суботнього концерту будуть Ніна Матвієнко, Олеся Киричук, Вова зі Львова, Андрій Князь, Андрій Заліско, Остап Стахів, Тетяна Семенів, Брава, Маріанна Ільків, Уляна Філь, Віталій Андрушко, Іван Сяркевич, Віталій Оливко, Богдан Пришляк, гурти «PROVIDER», « Шосте чуття», «DoMANi», «R I Z U P S», шоу-балет «Des parados», дитячі танцювальні та вокальні гурти. Дійство розпочнеться о 16:30, про це інформує прес-служба ЛМР.

«Є люди, які відгукнулись допомогти в благодійності із соціальною метою. В нас така неймовірна кількість виконавців, які готові поспівати на концерті безоплатно, і я була від цього приємно здивована», - розповідає Жанна Лесько, співорганізатор благодійного концерту «Мамо, повернися».

Мета концерту – привернути увагу до проблем пов’язаних з заробітчанством: руйнування сімей, бездоглядність дітей і неправильне виховання, психологічні травми залишених дітей та батьків, недотримання у старості своїх батьків тощо.

«Мені дуже приємно що маю честь робити корисну для суспільства справу. Свого часу мої батьки працювали за кордоном, і мене виховували дідусь та бабуся. У ті часи я «наламав дров». Тому наш гурт вирішив долучитися. Нам не байдуже майбутнє сьогоднішніх підлітків та наших дітей. Концерт допоможе привернути увагу та зібрати необхідну кількість коштів для подорожі на велосипедах дітей-спортсменів. Це зможе привернути увагу громади до важливої соціальної проблеми», - зазначає Андрій Грифель, лідер гурту «PROVIDER».

Під час концерту збиратимуть благодійні кошти на дитячий веломарафон. Біля сцени працюватимуть волонтери зі скриньками.

А вже 21 липня юні велосипедисти на чолі з Президентом Благодійного фонду «Еко-милосердя» Павлом Савчуком вирушать у веломандрівку. За 36 днів вони проїдуть через 6 країн Європи. Завершиться веломарафон у Римі.

«Ми не робимо такі веломарафони лише заради активного відпочинку і заради оздоровлення дітей. Кожна наша акція має ще і соціальну мету. Веломарафон «Мамо, повернися!» має привернути увагу громадськості, влади до проблем, пов’язаних із заробітчанством», - розповів Президент Благодійного фонду «Еко-милосердя» Павло Савчук.

Організатори закликають громаду долучитися до підтримки веломарафону «Мамо, повернися!» та відвідати насичений концерт у суботу, 13 липня.

«Ми надаємо велике значення просвітницькій роботі. Тому підтримуємо організаторів веломарафону і концерту в ідеї, що вихованням дітей повинні займатись тато і мама. З проблемою заробітчанства слід щось робити, тому ми повністю підтримуємо цю акцію», - говорить Олена Комарянська, директор Львівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Аптечна професійна асоціація України».

Джерело: Погляд.

акція заробітчани україна Європа

Знак гривні
Знак гривні