У Врадіївці не затримували учасників штурму, і арештували заступника районного відділу міліції. (ОНОВЛЕНО)

13:53 учасників штурму не затримували. Про це заявив "Українській правді" заступник начальника управління зв’язків із громадськістю Іван Бабаєв, спростовуючи інформацію про затримання тих, хто штурмував райвідділок.

Він назвав цю інформацію неправдивою. За його словами, зараз лише "проводиться перевірка".

"Перший заступник міністра внутрішніх справ Дубовик виступав перед громадою – і все це розповів. Нікого не затримували. Призначені експертизи – будівельна і товарознавча… бо є пошкодження майна", - сказав Бабаєв, який перебуває у Врадіївці.

На уточнююче запитання, чи допитують тих, хто штурмував райвідділок міліції, він відповів: "Поки що ні. Нікого не затримують".

Раніше Олександр Аргат написав у Twitter, посилаючись на першого заступника міністра внутрішніх справ Віктора Дубовика, що у Врадіївці затримано учасників штурму і їх утримують під вартою.

Потім Аргат визнав, що неправильно зрозумів.

Також затриманий заступник керівника Врадіївського райвідділу міліції.

Заступник начальника Врадиївського райвідділу міліції Миколаївської області підозрюється в прихованні злочинів, зроблених на території району.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прокуратуру області.

У відомстві зазначили, що кримінальне провадження відкрите за ч.2 ст.365 (перевищення службових повноважень) КК України.
Правоохоронець затриманий у четвер зранку, передає Інтерфакс-Україна.

"Попередньо можна говорити про те, що затриманий мало того, що не забезпечив повного й об'єктивного розкриття скоєного злочину - він особисто, перебуваючи в дружніх відносинах з підозрюваними й з метою приховати їх від відповідальності, незаконно вимагав від підлеглих сховати важливі факти. Ще раз повторюю – усі винні будуть покарані", - цитує прес-служба відомства прокурора Миколаївської області Андрія Курися.

У прес-службі прокуратури уточнили, що протягом 2011-2013 років на території Врадіївського району були скоєні 4 навмисних убивства: 3 - в 2011 році, перший 2012 року. Цього року навмисних убивств у смт. Врадіївка не зареєстровані.

Серед зазначених чотирьох убивств одне залишається нерозкритим, це вбивство 15- річної дівчини.

Як відомо, 27 червня до лікарні Врадіївки потрапила 29-річна Ірина Крашкова, яку було жорстоко зґвалтовано та побито. Ґвалтівниками виявилися два офіцери міліції – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак, а також таксист Рябіненко.

Поліщук та Рябіненко затримані, а у Дрижака виявилося алібі: він на момент злочину чергував у райвідділі, про що нібито є відеодокази.
Поліщук є племінником прокурора Заводського району Миколаєва.
Дрижак є хрещеником керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка.

Українська правда

бунт протест міліція злочин врадіївка

Знак гривні
Знак гривні