Фанати проти футболу. «Ультрас» оголосили бойкот чемпіонату СНД

Фанати ФК "Динамо" (Київ) заявили про намір бойкотувати матчі так званого "об’єднаного турніру", який відбуватиметься 27 червня – 7 липня 2013 року. Йдеться про неформальний українсько-російський футбольний турнір, у якому візьмуть участь чотири команди: "Динамо" і "Шахтар" від України та московський "Спартак" і санкт-петербурзький "Зеніт".

Заява Ультрас Динамо Київ з приводу так званого «об’єдіньонного турніра»

Наприкінці червня - початку липня у Києві, Донецьку та Москві пройде серія матчів між російськими та українськими командами, в якій зокрема, братиме участь ФК «Динамо» (Київ).

Ця серія ігор позиціонується її організаторами як «об’єдіньонний турнір» задля оцінки, зокрема, глядацького інтересу та телевізійних рейтингів до можливого спільного чемпіонату України та Російської Федерації.

Незважаючи на те, що «Динамо» Київ є найбільш титулованим клубом колишнього СРСР та незалежної України, наша позиція щодо заснування «спільного чемпіонату», чи будь-яких рухів до цього, завжди була, і є чітко негативною.

За часи проведення окремих чемпіонатів Росії та України, футбол в наших країнах досяг великого розвитку та поширення. Чемпіонами Росії ставали 6 різних клубів, України – 3 різні клуби. Але найголовніше – клуби з міст та містечок, які у радянські часи навіть не мріяли про виступи у Європі, отримали можливість грати із найкращими клубами Європи. Уболівальники з Донецька та Казані, Полтави та Самари, Львова та Санкт-Петербурга змогли на стадіонах своїх міст побачити майстрів гри світового рівня, які за часів СРСР приїздили на матчі переважно до Києва чи Москви, а команди з інших міст лиш інколи отримували право грати в єврокубках. Та й досягнення клубів з наших країн у євротурнірах за часи проведення незалежних чемпіонатів високі, і мають тенденцію до зростання, завдяки чому цього сезону від України та Росії у Лізі Європи та Лізі Чемпіонів братимуть участь по 6 клубів – ширше представництво мають лише Англія, Іспанія та Німеччина. Завдяки проведенню чемпіонатів Росії та України, вболівальники з багатьох регіонів змогли побачити змагання своїх команд на найвищому національному рівні.

Спроба проведення «об’єдіньонного турніру», як і спроба створення «спільного» чемпіоанту є суто політичним кроком, зрадою національних інтересів громадян обох країн. Багатомільйонні призові, які обіцяють учасникам майбутнього «спільного» чемпіонату його організатори, будуть отримані за рахунок звичайних платників податків, за рахунок кожного громадянина Росії та України, навіть тих, хто взагалі не цікавиться футболом. Витрачати такі кошти на реанімацію давно померлого чемпіонату СРСР у новому вигляді в той час, коли в обох країнах існує багато невирішених соціальних питань – це лицемірство та образа для усіх адекватних та розумних українців та росіян.

З огляду на все вище сказане, ми прийняли рішення - бойкотувати матчі даного турніру. Жодної організованої групи підтримки на матчах даного проекту від Ультрас Динамо Київ не буде.

Ми закликаємо усіх справжніх вболівальників своїх клубів, та усіх прибічників незалежних національних чемпіонатів України та Росії долучитися до нашого бойкоту, та утриматися від відвідин цих ігор. Ми проти політично-комерційних акцій, замаскованих під футбольні матчі. Хай і далі існують та міцніють потужні незалежні національні чемпіонати України та Росії, а наші клуби зустрінуться у фіналі Ліги Чемпіонів!

росія фанати україна футбол

Знак гривні
Знак гривні