Міліція зайнялась збройним нападом на агрофірму опозиційного кандидата і відпустила бойовиків (ФОТО)

Поки віце-премєр Арбузов пише колонки у яких розповідає, як уряд розробляє законопроекти по боротьбі з рейдерством підприємство опозиційного кандидата захоплюють озброєні бойовики. Міліція спостерігала збоку.

Коли ж скандал набув розголосу міліція Миколаївщини заявила, що втрутилася в конфлікт, який виник у селі Чаусове-2 довкола агрофірми колишнього кандидата в депутати від опозиції у 132 окрузі Аркадія Корнацького.

Щоправда, втрутилася вона дивним чином. Спочатку бійці підрозділу оперативного реагування міліції вчасно завадили стрілянині, яка от-от мала перерости заледве не в бій. Вони ж таки затримали 6 бойовиків з числа нападників.

Проте, коли на місце подій приїхав начальник Першотравневого райвідділку міліції та чиновник з райдержадміністрації, затриманих одразу відпустили, передають "Николаевские вести".

Як повідомляє прес-служба МВС у Миколаївській області, при виїзді на місце події слідчо-оперативна група встановила, що «між двома агрофірмами, які вирішували питання кому належить урожай зернових культур на вказаній землі, виникла конфліктна ситуація, під час якої були нанесені тілесні ушкодження представникам як з однієї сторони, так і з іншої».

Як повідомив керівник УМВС України в Миколаївській області генерал-майор міліції Валентин Парсенюк, внаслідок цього декількох громадян доправили до медичного закладу.

За його словами, на даний час міліція зупинила конфлікт. «Вирішується питання щодо організації зустрічі між представниками обох фірм для врегулювання конфліктної ситуації. Міліція виключно займається охороною громадського порядку та вживає заходи щодо недопущення отримання громадянами тілесних ушкоджень та подальшого розвитку конфліктної ситуації», – цитує Парсенюка Радіо Свобода.

Тим часом, у прес-службі Аркадія Корнацького заявили, що внаслідок конфлікту постраждали п’ятеро людей.

Раніше Корнацький повідомив, що в селі Чаусове-2 на Миколаївщині відбулася спроба силового захоплення його агрофірми.

"Близько 80 бритоголових братків із пістолетами та помповими рушницями здійснили спробу проникнути на територію підприємства. Охорона та співробітники агрофірми "відбили" першу хвилю загарбників, тоді ті відкрили вогонь із помпової рушниці. Одному із працівників поцілили в пах, ще одному – в голову. Зараз озброєні "братки" розділилися на дві групи, одна продовжує дертися у ворота, інша пішла в обхід з іншого боку", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, уже неодноразово викликали міліцію, ДАІ та швидку допомогу, та "ніхто не їде, всі роблять вигляд, що нічого не коїться".

"Цим нападом керують особисто губернатор Миколаївської області Микола Круглов та генпрокурор Віктор Пшонка", - говорить сам
Корнацький.

Він також заперечив, що цією землею володіють два господарюючі суб’єкти: "Там є один госпсуб'єкт, це "Агрофірма Корнацьких", яка має всі документи щодо права власності на землю, та акти довгострокової оренди".

Водночас, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк у Раді звернувся до Генпрокурора Віктора Пшонки із закликом розслідувати цей інцидент, як тиск на кандидата в депутати.

Раніше відомий громадський активіст і адвокат Тетяна Монтян заявляла, що війну проти Корнацього і його бізнесу вебуть генпрокурор Пшонка і його син.

рейдерство миколаївщина скандал опозиція

Знак гривні
Знак гривні