В Одесі масово перекривають дороги, бо влада не справилась з наслідками буревію

Перекриття доріг в Одесі з вимогою включити світло набуває характеру масового явища. Слідом за жителями Молдаванки і вулиці Космонавтів на акцію протесту вийшли мешканці чотирьох будинків по вулиці Філатова - № 31, 33, 33а і 35.

Вони перекрили дорогу вчора ввечері.

За словами людей, світло пропало в їхніх будинках через добу після удару стихії - нібито в результаті падіння зламаної напередодні гілки. А на крайні заходи люди пішли після того, як не змогли зв'язатися з черговими «Одесаобленерго» і Південного РЕЗ - ті не відповідали на телефонні дзвінки.

Городяни витягли на проїжджу частину кілька великих гілок (валяється їх після стихії ще багато) і чотири сміттєвих контейнера. О 21:30, на Філатова прибула вишка електромонтерів, які почали ремонтні роботи. Через годину їм вдалося частково відновити електропостачання. Але оскільки працює всього одна фаза, світло з'явився лише в половині квартир.

До слова, вишка приїхала з місця аналогічної НП на Щорса, де мешканці точно так само, перекривши дорогу, домоглися термінового ремонту.

Міліція вже пригрозила одеситам, які перекривали вулиці через триденну відсутність електрики, кримінальними справами.

Одеситам нагадали, що відповідно до статті 279 Кримінального кодексу України «Блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, відключення енергопостачання чи іншим способом, яке порушило нормальну роботу транспорту або створювало небезпеку для життя людей або настання інших тяжких наслідків», передбачено покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Після урагану, що пронісся Одесою в ніч з 31 травня на 1 червня, досі залишаються без електропостачання близько 300 будинків.

Цікаво, що мер міста Олексій Костусєв, за повідомленнями місцевих ЗМІ, під час буревію перебував в нічному VIP-клубі. Його повідомили про стихію телефоном, але він продовжив гулянку, а потім зовсім відключив телефон.

Одесити звинувачують владу не тільки в тому, що наслідки буревію досі не усунені, а й у тому, що їх ніхто не попередив про стихію, а місто не підготувало до екстреного реагування усі необхідні служби.

За матеріалами сайтів Думская та Коментарі.

стихія протест одещина

Знак гривні
Знак гривні