На Луганщині проти влади повстало ціле місто

Другий день мешканці Лисичанська Луганської області утримують в своїх руках захоплену міськраду. Акція громадян «Владу до відповідальності» має на меті змусити міську владу надати звіт про виконання раніше переданих вимог. Зокрема, йдеться про вимоги щодо відновлення промисловості і поліпшенню соціальної сфери міста. У разі ж невиконання цих вимог організатори мають намір були ініціювати розпуск міської ради.

Справа в тім, що у Лисичанську 70% підприємств знищено, робота інших підприємств зупинена. За три роки місто втратило 10 тис. робочих місць.

Акція протесту почалася 3 червня. Всю ніч активісти просиділи в мерії Лисичанська і мають намір залишатися там, поки вимоги не будуть виконані.

Акцію протесту підтримали незалежні громадські організації Лисичанська, представники ВО «Батьківщина» та КПУ. Зараз у сесійній залі Лисичанської міськради перебувають близько 40 протестувальників.

Ще 17 травня в Лисичанську пройшов мітинг, на якому жителі міста протестували проти закриття міських підприємств. У той день приблизно 300 учасників мітингу вимагали від міського керівництва відновити промисловість міста, а разом з нею і робочі місця. У разі ж невиконання вимог мітингувальників, вони обіцяли ініціювати розпуск міської ради.

Пряму трансляцію з захопленої міськради можна подивитись тут.

За інформацією сайтів Острів та Лисичанськ.

луганщина протест влада

Знак гривні
Знак гривні