На Харківщині збираються закрити одразу 47 шкіл

Про це йдеться в Програмі економічного і соціального розвитку Харківської області на 2013 рік, яку 5 березня ухвалили депутати облради.

«З метою забезпечення рівного доступу громадян до якісної освіти в Харківській області в 2013 році згідно реалізації заходів щодо створення дорожньої карти щодо оптимізації мережі бюджетних установ, які фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів, передбачається ліквідація 47 шкіл, реорганізація 35 навчальних закладів та створення 10 освітніх округів», -цитує Програму сайт «Городской дозор».

Чиновники очікують економічний ефект від ліквідації та оптимізації шкіл в розмірі 3,9 млн. грн.

Варто відзначити, що для реалізації запланованого необхідно купити 23 шкільних автобуси.

У 2012 році в Харківській області було ліквідовано 19 шкіл, в той же час відкриті 4 нові школи, з яких 3 - приватні.

До слова, без згоди територіальної громади жоден навчальний заклад Харківської області ліквідовувати не можна.

«На сьогоднішній день відповідно до законодавства спочатку відбувається опитування думки і формування рішення територіальної громади. Якщо вона вирішує, що та чи інша школа може існувати, навчальний заклад продовжує працювати. Якщо територіальна громада, виходячи з ситуації, демографічної ситуації, вирішила, що школа не може існувати, в профільну комісію органу місцевого самоврядування вноситься пропозиція про ліквідацію навчального закладу. Далі відповідним органом приймається дане рішення», - повідомив директор Департаменту освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал.

Також він додав, що для того, щоб отримати те чи інше узгодження територіальної громади, необхідно, насамперед, створити умови для отримання освіти дітьми в прилеглому навчальному закладі: підвезення школярів, відповідне обладнання та додаткові місця в класах.

харківщина освіта влада

Знак гривні
Знак гривні